• logo

Alpin skidskola i Edsåsdalen

För våra nyaste stjärnor & dig som vill utveckla din skidåkning, alpin skidskola i Edsåsdalen erbjuder något för alla.

Alpin skidskola i Edsåsdalen erbjuder flexibilitet där vi gemensamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor! Utifrån nivå och erfarenhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.

Vi erbjuder alpin skidskola i Edsåsdalen för disciplinerna slalom, snowboard, telemark och freeride där vi utvecklas antingen privat eller i grupp.

Funderar ni på åldersindelningen? Vi skapar grupper utifrån ålder för att era barn ska få åka med jämnåriga. Så tveka inte att anmäla tonåringen! Ni som vuxna är självklart också välkomna att anmäla er till en grupp. Kontakta oss så tittar vi på bästa möjligheterna.

Snöbollar (3-7 år)

Här samlas de minsta skidentusiasterna och lär sig att gå i pjäxorna och vi leker mycket tillsammans. Vi provar oss fram på skidorna och hittar både glid och stopp. Vi tar oss allt längre upp i backen med hjälp av låtsasliften. I slutet av veckan kanske vi prövar knappliften till första stolpen. Det enda som behövs när vi ska ut i backen är att vi är mätta och glada och har avklarat toalettbesök. Vi samlas i botten av barnbacken.

Snöstjärnor (4-13 år)

Här har vi redan lite känsla för skidåkning. Vi leker med skidorna på, tränar på att glida och olika sätt att svänga och stanna. Vi kommer också att lära oss åka knapplift. Snart åker vi i hela barnbacken. Blir vi trötta på att åka skidor tar vi en paus eller leker en stund. Det enda som behövs när vi ska ut i backen är att vi är mätta och glada och har avklarat toalettbesök. Vi samlas i botten av barnbacken.

Silverstjärnor (5-13 år)

Här vet vi redan hur man åker knapplift och behärskar barnbackarna, vi kan åka med fartkontroll samt plogar och stannar utan problem. Nu kör vi lite större och längre backar och tränar på att svänga parallellt med skidorna. Vi tränar också på att åka ankarlift. Vi samlas i botten av Ravinbanan.

Guldstjärnor (7-13 år)

Här kan vi svänga som vi vill och kan åka nästan alla backar. Vi vågar åka lite fortare och kan åka både knapp- och ankarlift på egen hand. Kanske börjar vi även träna på att åka med stavar och tittar vad som finns utanför pisten. Vi samlas i botten av Ravinbanan.

Freeride (10-13 år)

Här kan du ta dig ner i de stora backarna och vill lära dig att använda all terräng i skidområdet. Vi åker tex på kanterna i Ravinbanan, letar naturliga hopp och skutt, kollar in parken, lär oss några tricks och pratar om skidglädje utanför pisten.

Söker du en personlig guide på fjället, kontakta våra vänner på Åreguiderna

Skidskola

Skidskola i Edsåsdalen

Vi ser fram emot att träffa dig i vinter! Skicka din förfrågan för samtliga skidskor och lektioner till oss så kontaktar vi dig.

Prislista för vintern 22/23 släppt under hösten.

Alpin skidåkning

Skidbackar, liftar & längdspår

I Edsåsdalens skidområde har vi 5 liftar och 13 familjevänliga nedfarter. I vårt spårsystem för längdskidor hittar du 8 olika spår som stäcker sig över totalt 68 km både i skyddad skogsterräng och vacker högfjällsmiljö.
Pistkarta

Pistkarta över Edsåsdalen

I Edsåsdalens trygga och familjevänliga skidsystem finns 5 liftar och 13 nedfarter. Bland pisterna hittar du 2 gröna, 1 grön/blå, 7 blå, 1 röd samt 2 ski routes som kommer att skyltas upp till vintersäsongen.
Sportboden

Skiduthyrning

Carving, twintip, snowboard, telemark, tur & längd - hyr din utrustning i Edsåsdalens lilla sportbod i hjärtat av byn. För barnfamiljen finns även fjällpulkor, lekpulkor och snowracers för lekfulla vinterstunder.
Alpin Skidåkning

Liftkort & öppettider

Priser och öppettider för Edsåsdalens skidsystem vintersäsongen 22/23 kommer under hösten.
Alpin skidåkning

Alpin Skidåkning

Edsåsdalen är en genuin skidanläggning för alpin skidåkning där backar och liftar är en naturlig del av den lilla fjällbyn. Här finns inga stora anläggningar, obefintliga liftköer och framför allt ingen stress.
Längdåkning

Längdåkning

Edsåsdalens spårsystem för längdskidåkning bjuder på snälla skogsspår, elljusslingor med konstsnö för tidiga träningsrundor och långa kuperade slingor i vacker högfjällsmiljö. Den vackra Älgbergsrundan är den kanske mest omtalade turen bland både njutningsåkare och elit.

Topptur

I Edsåsdalen hittar du fina topptursmöjligheter framför allt omkring Renfjällets vackra högfjällsmiljö. Åken är inte de längsta men naturen, lugnet och vyerna över fjällvärlden gör det väl värt att ta sig upp till toppen på 985 m.ö.h. 
Topptur

Turåkning

I Edsåsdalen finns fantastiska möjligheter till varierad turåkning, både i vindskyddad skogsterräng och på vidsräckta högfjäll. Med de lite bredare, stabila skidorna på fötterna är det lätt att ta sig fram på de allra flesta ställen.
logo

Alpin skidskola

I Edsåsdalen har vi en liten flexibel skidskola där vi gemesamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor! Utifrån nivå och erfaranhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.