Skidskola i Edsåsdalen

För våra nyaste stjärnor & dig som vill utveckla din skidåkning. Skidskolan i Edsåsdalen är liten, flexibel och omtyckt!

Skidskolan i Edsåsdalen erbjuder lektioner där vi gemensamt i grupp eller privat hjälper dig och dina barn att ha kul på skidor eller snowboard! Utifrån nivå och erfarenhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.

Vi erbjuder skidskola för slalom, snowboard och freeride där vi utvecklas antingen privat eller i grupp. Funderar ni på åldersindelningen? Vi skapar grupper utifrån ålder för att era barn ska få åka med jämnåriga, tveka inte att anmäla även ungdomar. Ni som vuxna är självklart också välkomna att anmäla er till en grupp. Kontakta oss så tittar vi på bästa möjligheterna för er.

För att vara säker på att få plats rekommenderar vi er att förboka skidskolan!

Alpin skidskola för barngrupper

Snöbollar (3-7 år)

Här samlas de minsta skidentusiasterna och lär sig att gå i pjäxorna och vi leker mycket tillsammans. Vi provar oss fram på skidorna och hittar både glid och stopp. Vi tar oss allt längre upp i backen med hjälp av låtsasliften och rullbandet. När det känns rätt så provar vi knappliften och tar oss upp till första stolpen.

Det enda som behövs när vi ska ut i backen är att vi är mätta och glada och har avklarat toalettbesök. Vi samlas vid rullbandet i barnområdet.

Tid: Måndag – Torsdag kl. 9.30-10.30

(Vid stora helger och hög efterfrågan även fredag till söndag.)

Snöstjärnor (4-13 år)

Här har vi redan lite känsla för skidåkning. Vi kan stanna och vi kan åka knapplift. Vi leker med skidorna på, tränar på att glida och olika sätt att svänga och stanna. Vi fortsätter träna på att åka knapplift och snart åker vi i hela barnbacken. Blir vi trötta på att åka skidor tar vi en paus eller leker en stund.

Det enda som behövs när vi ska ut i backen är att vi är mätta och glada och har avklarat toalettbesök. Vi samlas i botten av barnbacken.

Tid: Måndag – Torsdag kl 10.45-11.45

(Vid stora helger och hög efterfrågan även fredag till söndag.)

Silverstjärnor (5-13 år)

Här vet vi redan hur man åker knapplift och behärskar barnbackarna, vi kan åka med fartkontroll samt plogar och stannar utan problem. Nu kör vi lite större och längre backar och tränar på att svänga parallellt med skidorna. Vi tränar också på att åka ankarlift. Vi samlas i botten av Ravinbanan.

Tid: Måndag – Torsdag kl 12.30-13.45

(Vid stora helger och hög efterfrågan även fredag till söndag.)

Guldstjärnor (7-13 år)

Här kan vi svänga som vi vill och kan åka nästan alla backar. Vi vågar åka lite fortare och kan åka både knapp- och ankarlift på egen hand. Kanske börjar vi även träna på att åka med stavar och tittar vad som finns utanför pisten. Vi samlas i botten av Ravinbanan.

Tid: Måndag – Torsdag kl. 14.00-15.15

(Vid stora helger och hög efterfrågan även fredag till söndag.)

Funride (10-13 år)

Här kan vi ta oss ner i de stora backarna och vill lära oss att använda all terräng i skidområdet. Vi åker tex på kanterna i Ravinbanan, letar naturliga hopp och känner in parken, vi lär oss några tricks och pratar om skidglädje utanför pisten. Vid fint väder och gott om tid kanske vi tar oss upp på Renfjället och testar terrängen där. 

Tid: V.7-9 Måndag-Torsdag 14.00-15.30

(Vid stora helger och hög efterfrågan även fredag till söndag.)

Privatlektioner

Vi erbjuder privatlektioner för både alpin skidåkning och snowboard och anpassar innehållet efter era önskemål. Boka för dig själv eller om ni vill vara en privat grupp.

*Max 5 pers/grupp.

Kontakta oss med din förfrågan.

Snowboardskola

Snowboardlektioner

Sugen på att lära dig navigera brädan mellan träden eller åka i brantare terräng? I Edsåsdalens Skidskola har vi grymma snowboardlärare som hjälper nybörjaren att komma igång med åkningen men även ger utvecklande tips och handfasta verktyg för den mer erfarne.

Snowboardlektioner finns för både barn och vuxna antingen för dig ensam eller för en privat grupp.

*max 5 pers i en grupp

Längdskidskola, skidlek & guidade turer i Edsåsdalen

Behöver du slipa på tekniken i längdspåret eller är sugen på att upptäcka fjällen och omgivningarna på turskidor med guide?

Kolla in vår längdskidskola och guidade turer i Edsåsdalen för mer info.

Skidskola

Priser Edsåsdalens Skidskola

Gruppskidskola Barn

4 dagar (mån-tors): 1100 kr
3 dagar (fre-sön): 990 kr
Funride 4 dagar (mån-tors): 1200 kr

Privatlektioner (alpint och snowboard)

1 timme: 750 kr*
1,5 timme: 985 kr*

*Priset gäller för en person. 245 kr tillkommer för varje extra person. Max 6 pers/grupp.

Boka Privatlektion Längdskidor

1 timme: 750 kr (245 kr/extra person)
1,5 timme: 985 kr (245 kr/extra person)

*Priset gäller för en person. 245 kr tillkommer för varje extra person. Max 6 pers/grupp.

Längdlektion för Barn 1 timme: 500 kr**

**Priset gäller för ett barn. 100 kr tillkommer för varje extra barn. Max 6 pers/grupp.

Skidlek för Barn

300 kr/barn

27/2 – 09.00-10.30

28/3 – 09.00-10.30

29/3 – 09.00-10.30

Boka skidlek genom att maila din förfrågan till skidskola@edsasdalen.se

OBS – förboka gärna skidskolan innan du kommer till oss för att vara säker på att få plats.

Alpin skidåkning

Öppna skidbackar, liftar & längdspår

Här hittar du information om öppna nedfarter, liftar och vandringsleder samt aktuell status för preparering av våra längdspår.

Pistkarta över Edsåsdalen

I Edsåsdalens trygga och familjevänliga skidsystem finns 5 liftar och 13 nedfarter. Bland pisterna hittar du 2 gröna, 1 grön/blå, 7 blå, 1 röd samt 2 ski routes som kommer att skyltas upp till vintersäsongen.
Sportboden

Skiduthyrning

Carving, twintip, snowboard, telemark, tur & längd - hyr din utrustning i Edsåsdalens lilla sportbod i hjärtat av byn. För barnfamiljen finns även fjällpulkor, lekpulkor och snowracers för lekfulla vinterstunder.
Alpin Skidåkning

Priser liftkort

Här hittar du priser för våra liftkort i Edsåsdalen 2022-2023.
Alpin skidåkning

Alpin skidåkning i Edsåsdalen

Edsåsdalen är en genuin skidanläggning för alpin skidåkning där backar och liftar är en naturlig del av den lilla fjällbyn. Här finns inga stora anläggningar, obefintliga liftköer och framför allt ingen stress.
Längdåkning

Längdåkning i Edsåsdalen

Edsåsdalens spårsystem för längdskidåkning bjuder på snälla skogsspår, elljusslingor med konstsnö för tidiga träningsrundor och långa kuperade slingor i vacker högfjällsmiljö. Den vackra Älgbergsrundan är den kanske mest omtalade turen bland både njutningsåkare och elit.

Topptur

I Edsåsdalen hittar du fina topptursmöjligheter framför allt omkring Renfjällets vackra högfjällsmiljö. Åken är inte de längsta men naturen, lugnet och vyerna över fjällvärlden gör det väl värt att ta sig upp till toppen på 985 m.ö.h. 
Topptur

Turåkning

I Edsåsdalen finns fantastiska möjligheter till varierad turåkning, både i vindskyddad skogsterräng och på vidsräckta högfjäll. Med de lite bredare, stabila skidorna på fötterna är det lätt att ta sig fram på de allra flesta ställen.
logo

Alpin skidskola

I Edsåsdalen har vi en liten flexibel skidskola där vi gemesamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor! Utifrån nivå och erfaranhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.

Nyhet! Köp spår- & liftkort i vår webbshop.

Inför vintern 23/24 har vi ett spårsamarbete mellan Edsåsdalen, Trillevallen och Ottsjö där ditt Fjällpass och Spårpass gäller i hela spårområdet.

Nyhet 23/24! Samarbete mellan Edsåsdalen, Trillevallen & Ottsjö

Inför vintern 23/24 har vi ett spårsamarbete mellan Edsåsdalen, Trillevallen och Ottsjö där ditt Fjällpass och Spårpass gäller i hela spårområdet.
Renfjällsrundan

Guidade turer

Vi erbjuder guidade turer på dina villkor. Vi testar turskidor i olika typer av terräng, går oledat och ledat, slipar på teknik och pratar om grunderna för en trygg vintertur på fjället. Härliga upplevelser och kul på fjället helt enkelt!
Längdåkning

Längdskidskola

I Edsåsdalen har vi längdskidskola med duktiga instruktörer som ger dig grymma tips, härliga upplevelser och kul i spåren! Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken för att få ut mer av din åkning - vi skräddarsyr lektioner utifrån dina önskemål.
Tolkning

Tolkning Renfjället

På Renfjället hittar du några av våra finaste nedfarter i vacker högfjällsmiljö, här finns också restaurang Vita Renen som är väl värd ett besök. Från Edsådalens by till Renfjället går inga liftar utan du tar dig upp genom att tolka.