• logo

Skidskola i Edsåsdalen

För våra nyaste stjärnor & dig som vill utveckla din skidåkning. Skidskolan i Edsåsdalen erbjuder något för alla!

Skidskolan i Edsåsdalen erbjuder flexibilitet där vi gemensamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor eller snowboard! Utifrån nivå och erfarenhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.

Vi erbjuder alpin skidskola för disciplinerna slalom, snowboard och freeride där vi utvecklas antingen privat eller i grupp. Funderar ni på åldersindelningen? Vi skapar grupper utifrån ålder för att era barn ska få åka med jämnåriga, tveka inte att anmäla även ungdomar. Ni som vuxna är självklart också välkomna att anmäla er till en grupp. Kontakta oss så tittar vi på bästa möjligheterna.

Är du mer sugen på att utvecklas i längdspåren? Då finns vår längskidskola där du kan välja mellan klassiskt och skate, i grupp eller privat.

Turskidor är som fjällvandring, fast på vintern. I Edsåsdalens turskidskola upptäcker vi vad som finns bakom nästa krön, slipar på teknik och går igenom grunderna för en trygg vintertur. Turskidskola är för dig som önskar en stund på fjället bortom liftsystemet.

Snöbollar (3-7 år)

Här samlas de minsta skidentusiasterna och lär sig att gå i pjäxorna och vi leker mycket tillsammans. Vi provar oss fram på skidorna och hittar både glid och stopp. Vi tar oss allt längre upp i backen med hjälp av låtsasliften. I slutet av veckan kanske vi prövar knappliften till första stolpen. Det enda som behövs när vi ska ut i backen är att vi är mätta och glada och har avklarat toalettbesök. Vi samlas i botten av barnbacken.

(Skidskolan är normalt mellan måndag till onsdag/torsdag, men vid stora helger och hög efterfrågan även fredag till söndag.)

Tid: 9.30-10.30 (måndag-onsdag alt. måndag-torsdag)

Pris: 3 dagar 920kr & 4 dagar 1100kr

Snöstjärnor (4-13 år)

Här har vi redan lite känsla för skidåkning. Vi leker med skidorna på, tränar på att glida och olika sätt att svänga och stanna. Vi kommer också att lära oss åka knapplift. Snart åker vi i hela barnbacken. Blir vi trötta på att åka skidor tar vi en paus eller leker en stund. Det enda som behövs när vi ska ut i backen är att vi är mätta och glada och har avklarat toalettbesök. Vi samlas i botten av barnbacken.

Tid: 11:00-12:00 (måndag-onsdag alt. måndag-torsdag)

Pris: 3 dagar 920kr & 4 dagar 1100kr

Silverstjärnor (5-13 år)

Här vet vi redan hur man åker knapplift och behärskar barnbackarna, vi kan åka med fartkontroll samt plogar och stannar utan problem. Nu kör vi lite större och längre backar och tränar på att svänga parallellt med skidorna. Vi tränar också på att åka ankarlift. Vi samlas i botten av Ravinbanan.

Tid: 9.30-10.30 (Jul/Nyår) Resten av säsongen 13:00-14:00

Pris: 3 dagar 920kr & 4 dagar 1100kr

Guldstjärnor (7-13 år)

Här kan vi svänga som vi vill och kan åka nästan alla backar. Vi vågar åka lite fortare och kan åka både knapp- och ankarlift på egen hand. Kanske börjar vi även träna på att åka med stavar och tittar vad som finns utanför pisten. Vi samlas i botten av Ravinbanan.

Tid: 11:00-12:00 (Jul/Nyår) Resten av säsongen 14:00-15:00

Pris: 3 dagar 920kr & 4 dagar 1100kr

Freeride (10-13 år)

Här kan du ta dig ner i de stora backarna och vill lära dig att använda all terräng i skidområdet. Vi åker tex på kanterna i Ravinbanan, letar naturliga hopp och skutt, kollar in parken, lär oss några tricks och pratar om skidglädje utanför pisten.

Tid: 1h/dag

Pris: 3 dagar 920kr & 4 dagar 1100kr

Privatlektion

Vi erbjuder privatlektioner beroende på dina önskemål att utveckla din alpina skidåkning.

  • 1h – Pris 750kr för 1p & 245kr per extra person
  • 1,5h – Pris: 985 för 1p & 245kr per extra person
  • 2h – Pris: 1355kr för 1p & 245kr per extra person
  • Heldag – Pris: 3780kr för 1p & 245kr per extra person

Söker du en personlig guide på fjället, kontakta våra vänner på Åreguiderna

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Längd- & turskidskola i Edsåsdalen

Behöver du slipa på tekniken, klicka på länken i rubriken för mer information.

Vi hjälper dig eller en grupp med vana och utbildade instruktörer att utveckla din skidåkning

Skidskola

Skidskola i Edsåsdalen

Vi ser fram emot att träffa dig i vinter! Skicka din förfrågan för samtliga skidskor och lektioner till oss så kontaktar vi dig.

Alpin skidåkning

Skidbackar, liftar & längdspår

I Edsåsdalens skidområde har vi 5 liftar och 13 familjevänliga nedfarter. I vårt spårsystem för längdskidor hittar du 8 olika spår som stäcker sig över totalt 68 km både i skyddad skogsterräng och vacker högfjällsmiljö.
Pistkarta

Pistkarta över Edsåsdalen

I Edsåsdalens trygga och familjevänliga skidsystem finns 5 liftar och 13 nedfarter. Bland pisterna hittar du 2 gröna, 1 grön/blå, 7 blå, 1 röd samt 2 ski routes som kommer att skyltas upp till vintersäsongen.
Sportboden

Skiduthyrning

Carving, twintip, snowboard, telemark, tur & längd - hyr din utrustning i Edsåsdalens lilla sportbod i hjärtat av byn. För barnfamiljen finns även fjällpulkor, lekpulkor och snowracers för lekfulla vinterstunder.
Alpin Skidåkning

Priser liftkort

Här hittar du priser för våra liftkort i Edsåsdalen 2022-2023.
Alpin skidåkning

Alpin skidåkning i Edsåsdalen

Edsåsdalen är en genuin skidanläggning för alpin skidåkning där backar och liftar är en naturlig del av den lilla fjällbyn. Här finns inga stora anläggningar, obefintliga liftköer och framför allt ingen stress.
Längdåkning

Längdåkning i Edsåsdalen

Edsåsdalens spårsystem för längdskidåkning bjuder på snälla skogsspår, elljusslingor med konstsnö för tidiga träningsrundor och långa kuperade slingor i vacker högfjällsmiljö. Den vackra Älgbergsrundan är den kanske mest omtalade turen bland både njutningsåkare och elit.

Topptur

I Edsåsdalen hittar du fina topptursmöjligheter framför allt omkring Renfjällets vackra högfjällsmiljö. Åken är inte de längsta men naturen, lugnet och vyerna över fjällvärlden gör det väl värt att ta sig upp till toppen på 985 m.ö.h. 
Topptur

Turåkning

I Edsåsdalen finns fantastiska möjligheter till varierad turåkning, både i vindskyddad skogsterräng och på vidsräckta högfjäll. Med de lite bredare, stabila skidorna på fötterna är det lätt att ta sig fram på de allra flesta ställen.
logo

Alpin skidskola

I Edsåsdalen har vi en liten flexibel skidskola där vi gemesamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor! Utifrån nivå och erfaranhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.
Längdåkning

Längd- & turskidskola

I Edsåsdalen har vi skidskola för längd- och turskidor med duktiga instruktörer som ger dig grymma tips, härliga upplevelser och kul i spåren! Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken för att få ut mer av din åkning - vi skräddarsyr lektioner utifrån dina önskemål.
Tolkning

Tolkning Renfjället

På Renfjället hittar du några av våra finaste nedfarter i vacker högfjällsmiljö, här finns också restaurang Vita Renen som är väl värd ett besök. Från Edsådalens by till Renfjället går inga liftar utan du tar dig upp genom att tolka.