• logo

Skidskola i Edsåsdalen

För våra nyaste stjärnor & dig som vill utveckla din skidåkning. Skidskolan i Edsåsdalen är liten, flexibel och omtyckt!

Skidskolan i Edsåsdalen erbjuder lektioner där vi gemensamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor eller snowboard! Utifrån nivå och erfarenhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.

Vi erbjuder skidskola för slalom, snowboard och freeride där vi utvecklas antingen privat eller i grupp. Funderar ni på åldersindelningen? Vi skapar grupper utifrån ålder för att era barn ska få åka med jämnåriga, tveka inte att anmäla även ungdomar. Ni som vuxna är självklart också välkomna att anmäla er till en grupp. Kontakta oss så tittar vi på bästa möjligheterna för er.

För att vara säker på att få plats rekommenderar vi er att förboka skidskolan!

Alpin skidskola

Snöbollar (3-7 år)

Här samlas de minsta skidentusiasterna och lär sig att gå i pjäxorna och vi leker mycket tillsammans. Vi provar oss fram på skidorna och hittar både glid och stopp. Vi tar oss allt längre upp i backen med hjälp av låtsasliften och när det känns rätt så provar vi knappliften och tar oss upp till första stolpen.

Det enda som behövs när vi ska ut i backen är att vi är mätta och glada och har avklarat toalettbesök. Vi samlas i botten av barnbacken.

(Skidskolan är normalt mellan måndag till onsdag/torsdag, men vid stora helger och hög efterfrågan även fredag till söndag.)

Tid: 9.30-10.30
Dagar: måndag-onsdag alt. måndag-torsdag
Pris: 3 dagar 920kr & 4 dagar 1100kr

Snöstjärnor (4-13 år)

Här har vi redan lite känsla för skidåkning. Vi kan stanna och vi kan åka knapplift. Vi leker med skidorna på, tränar på att glida och olika sätt att svänga och stanna. Vi fortsätter träna på att åka knapplift och snart åker vi i hela barnbacken. Blir vi trötta på att åka skidor tar vi en paus eller leker en stund.

Det enda som behövs när vi ska ut i backen är att vi är mätta och glada och har avklarat toalettbesök. Vi samlas i botten av barnbacken.

Tid: 10.45-11.45
Dagar: måndag-onsdag alt. måndag-torsdag
Pris: 3 dagar 920kr & 4 dagar 1100kr

Silverstjärnor (5-13 år)

Här vet vi redan hur man åker knapplift och behärskar barnbackarna, vi kan åka med fartkontroll samt plogar och stannar utan problem. Nu kör vi lite större och längre backar och tränar på att svänga parallellt med skidorna. Vi tränar också på att åka ankarlift. Vi samlas i botten av Ravinbanan.

Tid: 12.45-13.45
Dagar: måndag-onsdag alt. måndag-torsdag
Pris: 3 dagar 920kr & 4 dagar 1100kr

Guldstjärnor (7-13 år)

Här kan vi svänga som vi vill och kan åka nästan alla backar. Vi vågar åka lite fortare och kan åka både knapp- och ankarlift på egen hand. Kanske börjar vi även träna på att åka med stavar och tittar vad som finns utanför pisten. Vi samlas i botten av Ravinbanan.

Tid: 14.00-15.00
Dagar: måndag-onsdag alt. måndag-torsdag
Pris: 3 dagar 920kr & 4 dagar 1100kr

Snowboardlektioner

Sugen på att lära dig navigera brädan mellan träden eller åka i brantare terräng? I Edsåsdalens Skidskola har vi grymma snowboardlärare som hjälper nybörjaren att komma igång med åkningen men även ger utvecklande tips och handfasta verktyg för den mer erfarne.

Snowboardlektioner finns för både barn och vuxna antingen för dig ensam eller för en privat grupp.

  • 1h – 750 kr (245 kr/extra person)
  • 1,5h – 985 kr (245kr/extra person)
  • 2h – 1355 kr (245 kr/extra person)

*max fem pers i en grupp.

Snowboardskola sportlov v 7-9

Under sportlovsveckorna finns möjlighet att boka gruppsnowboardskola för nybörjare 1 timme/dag.

Tid: 9.30-10.30 (mån-ons)
Pris: 3 dagar 920 kr

Freeride (10-13 år)

Här kan du ta dig ner i de stora backarna och vill lära dig att använda all terräng i skidområdet. Vi åker tex på kanterna i Ravinbanan, letar naturliga hopp och skutt, kollar in parken, lär oss några tricks och pratar om skidglädje utanför pisten.

Tid: 1h/dag

Pris: 3 dagar 920kr & 4 dagar 1100kr

Helgskidskola

Vi erbjuder helgskidskola i Edsåsdalen under fem söndagar från v 2-6. Skidskolan passar nybörjare såväl som de lite mer erfarna åkarna. Vi kör med tre olika nivåer på grupper utifrån ålder och kunskap.

Datum: 15 jan – 12 feb

Pris: Alla fem söndagar: 1200 kr/barn | En söndag: 300kr/barn

Snöbollar 3-7 år

Kl 10.30-11.30

Passar de minsta nybörjaråkarna som aldrig tidigare stått på skidor.

Snöstjärnor 4-13 år

Kl 12.30-13.30

Passar barnen som åkt lite tidigare, kan åka i knapplift själva och bromsa. Kanske tar vi oss så småningom till ankarliften och de lite större backarna.

Silverstjärnor 5-13 år

Kl 14.00-15.00
Här håller vi till i grön och blå backe samt åker ankarlift, tränar på parallella svängar, utforskar skogen och kanske ett och annat hopp.

Privatlektion

Vi erbjuder privatlektioner beroende på dina önskemål att utveckla din alpina skidåkning eller snowboardåkning.

  • 1h – 750 kr (245 kr/extra person)
  • 1,5h – 985 kr (245 kr/extra person)
  • 2h – 1355 kr (245 kr/extra person)
  • Heldag – 3780 kr (245 kr/extra person)

Längdkidskola & guidade turer i Edsåsdalen

Behöver du slipa på tekniken i spåret eller vill ge dig ut på turskidor har vi även längdskidskola och guidade turer på turskidor i Edsåsdalen.

Vi hjälper dig eller en grupp med vana och utbildade instruktörer att utveckla din skidåkning.

Skidskola

Skidskola i Edsåsdalen

Vi ser fram emot att träffa dig i vinter!

Skicka din förfrågan för samtliga skidskor och lektioner till oss så kontaktar vi dig.

OBS – förboka gärna skidskolan innan du kommer till oss för att vara säker på att få plats.

Alpin skidåkning

Öppna skidbackar, liftar & längdspår

Här hittar du information om öppna nedfarter, liftar och vandringsleder samt aktuell status för preparering av våra längdspår.

Pistkarta över Edsåsdalen

I Edsåsdalens trygga och familjevänliga skidsystem finns 5 liftar och 13 nedfarter. Bland pisterna hittar du 2 gröna, 1 grön/blå, 7 blå, 1 röd samt 2 ski routes som kommer att skyltas upp till vintersäsongen.
Sportboden

Skiduthyrning

Carving, twintip, snowboard, telemark, tur & längd - hyr din utrustning i Edsåsdalens lilla sportbod i hjärtat av byn. För barnfamiljen finns även fjällpulkor, lekpulkor och snowracers för lekfulla vinterstunder.
Alpin Skidåkning

Priser liftkort

Här hittar du priser för våra liftkort i Edsåsdalen 2022-2023.
Alpin skidåkning

Alpin skidåkning i Edsåsdalen

Edsåsdalen är en genuin skidanläggning för alpin skidåkning där backar och liftar är en naturlig del av den lilla fjällbyn. Här finns inga stora anläggningar, obefintliga liftköer och framför allt ingen stress.
Längdåkning

Längdåkning i Edsåsdalen

Edsåsdalens spårsystem för längdskidåkning bjuder på snälla skogsspår, elljusslingor med konstsnö för tidiga träningsrundor och långa kuperade slingor i vacker högfjällsmiljö. Den vackra Älgbergsrundan är den kanske mest omtalade turen bland både njutningsåkare och elit.

Topptur

I Edsåsdalen hittar du fina topptursmöjligheter framför allt omkring Renfjällets vackra högfjällsmiljö. Åken är inte de längsta men naturen, lugnet och vyerna över fjällvärlden gör det väl värt att ta sig upp till toppen på 985 m.ö.h. 
Topptur

Turåkning

I Edsåsdalen finns fantastiska möjligheter till varierad turåkning, både i vindskyddad skogsterräng och på vidsräckta högfjäll. Med de lite bredare, stabila skidorna på fötterna är det lätt att ta sig fram på de allra flesta ställen.
logo

Alpin skidskola

I Edsåsdalen har vi en liten flexibel skidskola där vi gemesamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor! Utifrån nivå och erfaranhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.
Renfjällsrundan

Guidade turer

Vi erbjuder guidade turer på dina villkor. Vi testar turskidor i olika typer av terräng, går oledat och ledat, slipar på teknik och pratar om grunderna för en trygg vintertur på fjället. Härliga upplevelser och kul på fjället helt enkelt!
Längdåkning

Längdskidskola

I Edsåsdalen har vi längdskidskola med duktiga instruktörer som ger dig grymma tips, härliga upplevelser och kul i spåren! Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken för att få ut mer av din åkning - vi skräddarsyr lektioner utifrån dina önskemål.
Tolkning

Tolkning Renfjället

På Renfjället hittar du några av våra finaste nedfarter i vacker högfjällsmiljö, här finns också restaurang Vita Renen som är väl värd ett besök. Från Edsådalens by till Renfjället går inga liftar utan du tar dig upp genom att tolka.