Alpin skidåkning i Edsåsdalen

Med undangömda skogsåk och Renfjällets vidsträckta högfjällsmiljö finns lekfull alpin skidåkning i Edsåsdalen

Edsåsdalen är en genuin skidanläggning där backar och liftar är en naturlig del av den lilla fjällbyn. Här finns inga stora anläggningar, oftast är  liftköer obefintliga och framför allt finns ingen stress. Området för alpin skidåkning i Edsåsdalen gör att det är det lätt att känna sig trygg med att låta barnen själva utforska och ge sig iväg på äventyr.

Den alpina skidåkningen i Edsåsdalen är omväxlande och lekfullt – här finns snälla familjevänliga backar, små undangömda skogsbanor, ski routes, en park, ett barnområde och inte minst Renfjällets orörda högfjällsmiljö. Här är skidåkning i vidsträckt vildmark vad som närmast kan beskriva upplevelsen när man står vid liftens toppstation och blickar ut mot Åreskutan, Snasahögarna och Getryggen, Ottfjället, Lunndörren och Bydalsfjällen. Hos oss skapar de små åken de stora äventyren för hela familjen.

Vi har en liten flexibel skidskola som är omtyckt bland våra gäster där vi erbjuder både grupp- och privatlektioner för olika nivåer.

Visste du förresten att Edsåsdalen har en skicrosstart i Ravinbanan som bl a har fostrat bröderna Moberg? Några av världens främsta skicrossåkare!

Pistkarta hittar du här: Pistkarta Edsåsdalen

Alpin skidåkning

Fakta skidåkning Edsåsdalen

Antal nedfarter: 13 st
Antal liftar: 5 st
Skidskola: Ja
Högsta fallhöjd: 430 m
Höjd över havet: 950 m

Alpin skidåkning

Öppna skidbackar, liftar & längdspår

Här hittar du information om öppna nedfarter, liftar och vandringsleder samt aktuell status för preparering av våra längdspår.

Pistkarta över Edsåsdalen

I Edsåsdalens trygga och familjevänliga skidsystem finns 5 liftar och 13 nedfarter. Bland pisterna hittar du 2 gröna, 1 grön/blå, 7 blå, 1 röd samt 2 ski routes som kommer att skyltas upp till vintersäsongen.
Sportboden

Skiduthyrning

Carving, twintip, snowboard, telemark, tur & längd - hyr din utrustning i Edsåsdalens lilla sportbod i hjärtat av byn. För barnfamiljen finns även fjällpulkor, lekpulkor och snowracers för lekfulla vinterstunder.
Alpin Skidåkning

Priser liftkort

Här hittar du priser för våra liftkort i Edsåsdalen 2022-2023.
Alpin skidåkning

Alpin skidåkning i Edsåsdalen

Edsåsdalen är en genuin skidanläggning för alpin skidåkning där backar och liftar är en naturlig del av den lilla fjällbyn. Här finns inga stora anläggningar, obefintliga liftköer och framför allt ingen stress.
Längdåkning

Längdåkning i Edsåsdalen

Edsåsdalens spårsystem för längdskidåkning bjuder på snälla skogsspår, elljusslingor med konstsnö för tidiga träningsrundor och långa kuperade slingor i vacker högfjällsmiljö. Den vackra Älgbergsrundan är den kanske mest omtalade turen bland både njutningsåkare och elit.

Topptur

I Edsåsdalen hittar du fina topptursmöjligheter framför allt omkring Renfjällets vackra högfjällsmiljö. Åken är inte de längsta men naturen, lugnet och vyerna över fjällvärlden gör det väl värt att ta sig upp till toppen på 985 m.ö.h. 
Topptur

Turåkning

I Edsåsdalen finns fantastiska möjligheter till varierad turåkning, både i vindskyddad skogsterräng och på vidsräckta högfjäll. Med de lite bredare, stabila skidorna på fötterna är det lätt att ta sig fram på de allra flesta ställen.
logo

Alpin skidskola

I Edsåsdalen har vi en liten flexibel skidskola där vi gemesamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor! Utifrån nivå och erfaranhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.

Nyhet! Köp spår- & liftkort i vår webbshop.

Inför vintern 23/24 har vi ett spårsamarbete mellan Edsåsdalen, Trillevallen och Ottsjö där ditt Fjällpass och Spårpass gäller i hela spårområdet.

Nyhet 23/24! Samarbete mellan Edsåsdalen, Trillevallen & Ottsjö

Inför vintern 23/24 har vi ett spårsamarbete mellan Edsåsdalen, Trillevallen och Ottsjö där ditt Fjällpass och Spårpass gäller i hela spårområdet.
Renfjällsrundan

Guidade turer

Vi erbjuder guidade turer på dina villkor. Vi testar turskidor i olika typer av terräng, går oledat och ledat, slipar på teknik och pratar om grunderna för en trygg vintertur på fjället. Härliga upplevelser och kul på fjället helt enkelt!
Längdåkning

Längdskidskola

I Edsåsdalen har vi längdskidskola med duktiga instruktörer som ger dig grymma tips, härliga upplevelser och kul i spåren! Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken för att få ut mer av din åkning - vi skräddarsyr lektioner utifrån dina önskemål.
Tolkning

Tolkning Renfjället

På Renfjället hittar du några av våra finaste nedfarter i vacker högfjällsmiljö, här finns också restaurang Vita Renen som är väl värd ett besök. Från Edsådalens by till Renfjället går inga liftar utan du tar dig upp genom att tolka.