Högklassig längdåkning i Edsåsdalen

En undangömd pärla med perfekt pistade spår

Edsåsdalens spårsystem för längdskidåkning bjuder på snälla skogsspår, elljusslingor med konstsnö för tidiga träningsrundor och långa kuperade slingor i vacker högfjällsmiljö. Den vackra Älgbergsrundan är den kanske mest omtalade turen bland både njutningsåkare och elit och lockar varje vinter många skidåkare till Edsåsdalen.

Edsåsdalens skidsystem har totalt 7 olika spår från dryga kilometern upp till 18 km – totalt har vi över 60 km spår. Preparering sker kontinuerligt och samtliga spår prepareras med pistmaskin och har både klassiska, ofta dubbla, skidspår och en skatebädd på 4 m.

Edsåsdalens spårsystem är sammankopplade med det större spårsystemet i Södra Årefjällen där det totalt finns 40 mil skidspår & turleder fördelat över de fyra byarna Edsåsdalen, Trillevallen, Ottsjö och Vålådalen.

Gemensamt spårkort gäller i hela Södra Årefjällens spårsystemet – du får därmed tillgång till alla spår och leder på ett och samma kort. Spårkort betalas via appen Outby.

Fakta längdåkning Edsåsdalen

Antal spår: 7 st
Antal kilometer: 61,5 km
Preparering: Pistmaskin
Antal elljusspår: 2 (3,5 km & 1,2 km)

Skiduthyrning

Carving, twintip, snowboard, telemark, tur & längd - hyr din utrustning i Edsåsdalens lilla sportbod i hjärtat av byn. För barnfamiljen finns även fjällpulkor, lekpulkor och snowracers för lekfulla vinterstunder.

Längdåkning

Edsåsdalens spårsystem för längdskidåkning bjuder på snälla skogsspår, elljusslingor med konstsnö för tidiga träningsrundor och långa kuperade slingor i vacker högfjällsmiljö. Den vackra Älgbergsrundan är den kanske mest omtalade turen bland både njutningsåkare och elit.

Längd- & turskidskola

I Edsåsdalen har vi skidskola för längd- och turskidor med duktiga instruktörer som ger dig grymma tips, härliga upplevelser och kul i spåren! Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken för att få ut mer av din åkning - vi skräddarsyr lektioner utifrån dina önskemål.