Skoter i Edsåsdalen

Motordriv en transport i vacker fjällmiljö – Skoter i Edsåsdalen

Skoter i Edsåsdalen erbjuder fina, väl omhändertagna skoterleder som är sammanbundna med VÄSEKS ledsystem där du kan ta dig från Åre i norr, via Edsåsdalen och vidare västerut i den omkringliggande fjällvärlden.

För skoter i Edsåsdalen och Södra Årefjällen finns fina skoterleder i olika riktningar. VÄSEK (Västjämtlands skoterområde) säljer ledkort för både dag och säsong. Kommer du från Åre kör du upp mot Renfjället och passerar Vita Renen där en välsmakande lunch är att rekommendera.

Vi serverar även lunchbuffé inklusive våfflor på fjällhotellet Köjagården nere i byn. Hit kör du via skidskyttebanan och upp till den stora parkeringen precis brevid hotellet.

Utgår du från Edsåsdalen görs avlastning enklast på den stora parkeringen strax innan du kommer till Hotell Köjagården, alternativt längst in i byn vid Dalens spårcentral. Parkera gärna ditt släp så det blir smidigt för andra att komma förbi.

Vi ber dig visa hänsyn till skidåkare och människor som rör sig i naturen. Vintertid finns även många renar i området. Skoter i Edsåsdalen är reglerad och körning är endast tillåtet på lederna.

Ledkort/ledbevis: VÄSEK

Väsek

Fakta om skoter i Edsåsdalen

Ledsystem: Ingår i VÄSEK
Skoterkort: Ja
Reglerat område: Ja
Hastighet: Max 30 km/h

Barn

Barn i Edsåsdalen

Edsåsdalens fjällvärld är en sagolik plats för barn och deras första fjälläventyr. Dalgången erbjuder många fina vandringar och snäll vildmark som passar stora som små. Här finns även kulturfyllda äventyr och skogens överfulla skafferi att ta del av.
Jakt

Jakt

Vi pratar gärna jakt! Är du ute efter ett nytt jaktäventyr så tveka inte att kontakta oss. Vi erbjuder erfarna guider och sätter ihop ett paket efter dina önskemål.
Sagostigen

Sagostigen

Sagostigen är ett spännande äventyr för små besökare där ni hälsar på hos skogens djur och går på jakt efter Gullfinns guld. Guldstänkta djur längst vägen leder fram till Gullfinns läger och har ni tur kanske det finns guldklimpar i hans kista!
Trilleturen

Trilleturen

Häng med på årets skönaste säsongsavslutning när Trilleturen går av stapeln den 22 april 2023! Motionärer, turåkare eller elit – Trilleturen välkomnar alla åkare till en fjällupplevelse med vårskidåkning över fjällen från Trillevallen till Edsåsdalen.
Älgbergsrundan

Älgbergsrundan

Älgbergsrundan är kanske vår mest omtalade tur – bland både njutningsåkare och elit. Här får du sega dig upp genom granskog för att sedan njuta av öppna fjällvidder där spåren flyter fram genom vacker och lättåkt terräng med magisk utsikt och ta en fikapaus i den mysiga Lillvalskåtan.
Renfjällsrundan

Renfjällsrundan

Renfjällsrundan är en av våra mest välåkta turer. Här samsas turåkare, längdåkare och vintervandrar och njuter av vacker utsikt och gott fika på den lilla fjällstationen Vita Renen som ligger på fjällets sydsluttning. Har du ork i benen gör du en topptur till Renfjällets topp.
Alpin skidåkning

Skidbackar, liftar & längdspår

I Edsåsdalens skidområde har vi 5 liftar och 13 familjevänliga nedfarter. I vårt spårsystem för längdskidor hittar du 8 olika spår som stäcker sig över totalt 68 km både i skyddad skogsterräng och vacker högfjällsmiljö.
Pistkarta

Pistkarta över Edsåsdalen

I Edsåsdalens trygga och familjevänliga skidsystem finns 5 liftar och 13 nedfarter. Bland pisterna hittar du 2 gröna, 1 grön/blå, 7 blå, 1 röd samt 2 ski routes som kommer att skyltas upp till vintersäsongen.
Sportboden

Skiduthyrning

Carving, twintip, snowboard, telemark, tur & längd - hyr din utrustning i Edsåsdalens lilla sportbod i hjärtat av byn. För barnfamiljen finns även fjällpulkor, lekpulkor och snowracers för lekfulla vinterstunder.
Alpin Skidåkning

Liftkort & öppettider

Priser och öppettider för Edsåsdalens skidsystem vintersäsongen 22/23 kommer under hösten.
Alpin skidåkning

Alpin Skidåkning

Edsåsdalen är en genuin skidanläggning för alpin skidåkning där backar och liftar är en naturlig del av den lilla fjällbyn. Här finns inga stora anläggningar, obefintliga liftköer och framför allt ingen stress.
Längdåkning

Längdåkning

Edsåsdalens spårsystem för längdskidåkning bjuder på snälla skogsspår, elljusslingor med konstsnö för tidiga träningsrundor och långa kuperade slingor i vacker högfjällsmiljö. Den vackra Älgbergsrundan är den kanske mest omtalade turen bland både njutningsåkare och elit.

Topptur

I Edsåsdalen hittar du fina topptursmöjligheter framför allt omkring Renfjällets vackra högfjällsmiljö. Åken är inte de längsta men naturen, lugnet och vyerna över fjällvärlden gör det väl värt att ta sig upp till toppen på 985 m.ö.h. 
Topptur

Turåkning

I Edsåsdalen finns fantastiska möjligheter till varierad turåkning, både i vindskyddad skogsterräng och på vidsräckta högfjäll. Med de lite bredare, stabila skidorna på fötterna är det lätt att ta sig fram på de allra flesta ställen.
logo

Alpin skidskola

I Edsåsdalen har vi en liten flexibel skidskola där vi gemesamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor! Utifrån nivå och erfaranhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.
Tolkning

Tolkning Renfjället

På Renfjället hittar du några av våra finaste nedfarter i vacker högfjällsmiljö, här finns också restaurang Vita Renen som är väl värd ett besök. Från Edsådalens by till Renfjället går inga liftar utan du tar dig upp genom att tolka.
Snöskoter

Skoter i Edsåsdalen

I Edsåsdalen finns fina, väl omhändertagna skoterleder som är sammanbundna med VÄSEKS ledsystem där du kan ta dig från Åre i norr, via Edsåsdalen och vidare västerut i den omkringliggande fjällvärlden.
Hundspann

Hundspann

I området kring Edsåsdalen finns flera hundspannsföretag som tar dig med på ett fartfyllt och högljutt, likväl tyst och rogivande äventyr med kärleksfulla, fyrfota vänner genom den Jämtländska fjällvärlden.
Vintervandring

Vintervandring

Skidor i all ära - men många gånger kan det vara skönt att ta sig fram med bara skor på fötterna, även på vintrigt underlag. I Edsåsdalen vill vi att så många som möjligt ska kunna njuta av att vara ute på fjället, sommar som vinter, och har därför en vinterled anpassad just för detta ändamål.