Lekfull skidåkning i Edsåsdalen

Från undangömda skogsåk till Renfjällets vidsträckta högfjällsmiljö

Edsåsdalen är en genuin skidanläggning där backar och liftar är en naturlig del av den lilla fjällbyn. Här finns inga stora anläggningar, obefintliga liftköer och framför allt ingen stress. I Edsåsdalens skidområde är det lätt att känna sig trygg med att låta barnen själva utforska och ge sig iväg på äventyr.

Skidområdet är omväxlande och lekfullt – här finns snälla familjevänliga backar, små undangömda skogsbanor, ski routes, en park, ett barnområde och inte minst Renfjällets orörda högfjällsmiljö. Här är skidåkning i vidsträckt vildmark vad som närmast kan beskriva upplevelsen när man står vid liftens toppstation och blickar ut mot Åreskutan, Snasahögarna och Getryggen, Ottfjället, Lunndörren och Bydalsfjällen. Hos oss skapar de små åken de stora äventyren för hela familjen.

Vi har en liten flexibel skidskola som är omtyckt bland våra gäster där vi erbjuder både grupp- och privatlektioner för olika nivåer.

Visste du förresten att Edsåsdalen har en skicrosstart i Ravinbanan som bl a har fostrat bröderna Moberg? Några av världens främsta skicrossåkare!

Fakta skidåkning Edsåsdalen

Antal nedfarter: 13 st
Antal liftar: 5 st
Skidskola: Ja
Högsta fallhöjd: 430 m
Höjd över havet: 950 m

Skidbackar, liftar & längdspår

I Edsåsdalens skidområde har vi 5 liftar och 13 familjevänliga nedfarter. I vårt spårsystem för längdskidor hittar du 8 olika spår som stäcker sig över totalt 68 km både i skyddad skogsterräng och vacker högfjällsmiljö.

Pistkarta över Edsåsdalen

I Edsåsdalens trygga och familjevänliga skidsystem finns 5 liftar och 13 nedfarter. Bland pisterna hittar du 2 gröna, 1 grön/blå, 7 blå, 1 röd samt 2 ski routes som kommer att skyltas upp till vintersäsongen 22/23.

Skiduthyrning

Carving, twintip, snowboard, telemark, tur & längd - hyr din utrustning i Edsåsdalens lilla sportbod i hjärtat av byn. För barnfamiljen finns även fjällpulkor, lekpulkor och snowracers för lekfulla vinterstunder.

Liftkort & öppettider

Priser och öppettider för Edsåsdalens skidsystem vintersäsongen 22/23 kommer under hösten.

Alpin Skidåkning

Edsåsdalen är en genuin skidanläggning där backar och liftar är en naturlig del av den lilla fjällbyn. Här finns inga stora anläggningar, obefintliga liftköer och framför allt ingen stress.

Längdåkning

Edsåsdalens spårsystem för längdskidåkning bjuder på snälla skogsspår, elljusslingor med konstsnö för tidiga träningsrundor och långa kuperade slingor i vacker högfjällsmiljö. Den vackra Älgbergsrundan är den kanske mest omtalade turen bland både njutningsåkare och elit.

Topptur

I Edsåsdalen hittar du fina topptursmöjligheter framför allt omkring Renfjällets vackra högfjällsmiljö. Åken är inte de längsta men naturen, lugnet och vyerna över fjällvärlden gör det väl värt att ta sig upp till toppen på 985 m.ö.h. 

Turåkning

I Edsåsdalen finns fantastiska möjligheter till varierad turåkning, både i vindskyddad skogsterräng och på vidsräckta högfjäll. Med de lite bredare, stabila skidorna på fötterna är det lätt att ta sig fram på de allra flesta ställen.

Alpin skidskola

I Edsåsdalen har vi en liten flexibel skidskola där vi gemesamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor! Utifrån nivå och erfaranhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.