• Längdåkning

Längdskidskola i Edsåsdalen

Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken med vår längdskidskola

Vår längdskiskola i Edsåsdalen har duktiga instruktörer som ger dig grymma tips, härliga upplevelser och kul i spåren! Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken för att få ut mer av din åkning – vi skräddarsyr lektioner utifrån dina önskemål.

Privatlektioner Längdskidor

Vill du lära dig att åka längdskidor eller kanske slipa på tekniken? Edsåsdalens Skidskola erbjuder privat- och grupplektioner för alla åldrar i både skate och klassisk stil och passar både dig som är helt nybörjare eller inbiten Vasaloppsmotionär.

Kanske vill du träna på att åka utför i längdspårets backar, ge barnen en rolig introduktion till längdåkning, lära dig åka skateskidor, eller slipa på staktekniken inför en motionstävling. Lektionerna utformas helt efter din/gruppens nivå tillsammans med våra duktiga skidcoacher.

Vi håller till i längdspåren och samlas vid det röda vindskyddet nedanför Köjabacken. Klä dig efter väder, men använd lager på lager principen så att du kan klä av dig i takt med att pulsen och värmen ökar.

Ps. Vi tar även emot större träningsgrupper och konferensbokningar, kontakta boka@edsasdalen.se så hjälper vi er paketera er vistelse!

Skidlek för barn på längdskidor

Ta chansen och låt ditt barn lära sig att åka längdskidor på det bästa och roligaste sättet – genom skidlek! Med längdskidor under fötterna leker, busar och gör vi olika utmaningar på snö. Medan vi har kul på skidor så tränar vi alla de grundläggande kunskaperna i längdskidor: balans, teknik, tajming, position och frekvens, utan att ens tänka på det. Skidleken avslutas med pepparkaka och saft.

Tider för skidlek: 

27 februari kl 09.00-10.30

Skärtorsdagen 28 mars kl 09.00-10.30

Långfredagen 29 mars kl 09.00-10.30

Boka plats till skidleken genom att maila till skidskola@edsasdalen.se

Vallatips

Swix vallaskola hjälper dig fixa glidet och fästet: SWIX vallatips

Våra längdcoacher

Elina Franzén

Elina Franzén kör längdlektioner här i Edsåsdalen för tredje året i rad.
”När jag inte är längd-coach så elitsatsar jag själv på längdskidor, jag tävlar främst i traditionella distanser i Svenska Cupen på Seniornivå. Kort sagt så spenderar jag många timmar i spåret varje vinter, och som den skidnörd jag är tycker jag det är så roligt att få hjälpa andra förbättra sin längd-teknik, oavsett om du är nybörjare eller vasaloppsmotionär. Vid sidan av satsningen studerar jag Idrottsvetenskap på deltid. Jag har tidigare gått längd på Åre Skidgymnasium.”

Erik Franzén

Erik Franzén, bror till Elina, är 19 år och bor i Järpen.
”Jag studerar fjärde året på Åre Skidgymnasium i disciplinen längdskidor. Mina dagar är för det mesta fyllda av dedikerad träning för att bedriva min elitsatsning. Den här säsongen gör jag mitt sista år som junior och målsättningen är att få tävla på JVM. Vid sidan om min egen träning, så gillar jag att hjälpa andra att utvecklas. Min kunskap om längdskidåkning har byggts upp under hela livet, då jag åkt längdskidor sedan jag var liten och under åren som satsande har jag blivit tränad av alla möjliga olika tränare. Jag har lärt mig om allt möjligt från längdteknik, träningsupplägg, målmedvetenhet och bara ren skidglädje, kunskaper som jag också vill lära andra.”

Längdåkning

Längdskidskola i Edsåsdalen

Vi ser fram emot att träffa dig till vintern!

Priser:

Längdlektion 1 timme: 750 kr*

Längdlektion 1,5 timme: 985 kr*

*Priset gäller för en person. 245 kr tillkommer för varje extra person. Max 6 pers/grupp.

Längdlektion Barn 1 timme: 500 kr**

**Priset gäller för ett barn. 100 kr tillkommer för varje extra barn. Max 6 pers/grupp.

Skidlek för Barn: 300 kr/barn

Kontakta oss med din förfrågning så skräddarsyr vi en upplevelse utifrån dina önskemål.

logo

Alpin skidskola

I Edsåsdalen har vi en liten flexibel skidskola där vi gemesamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor! Utifrån nivå och erfaranhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.