• Längdåkning

Längdskidskola i Edsåsdalen

Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken med vår längdskidskola

Vår längdskiskola i Edsåsdalen har duktiga instruktörer som ger dig grymma tips, härliga upplevelser och kul i spåren! Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken för att få ut mer av din åkning – vi skräddarsyr lektioner utifrån dina önskemål.

Längdskidskola

Vill du lära dig att åka längdskidor eller kanske slipa på tekniken? Edsåsdalens Skidskola erbjuder privat- och grupplektioner för alla åldrar i både skate och klassisk stil och passar både dig som är helt nybörjare eller inbiten Vasaloppsmotionär.

Kanske vill du träna på att åka utför i längdspårets backar, ge barnen en rolig introduktion till längdåkning, lära dig åka skateskidor, eller slipa på staktekniken inför en motionstävling. Lektionerna utformas helt efter din/gruppens nivå tillsammans med våra duktiga skidcoacher.

Privat

Grupp (minst 2, max 5 personer)

Vi håller till i längdspåren och samlas vid det röda vindskyddet nedanför Köjabacken. Klä dig efter väder, men använd lager på lager principen så att du kan klä av dig i takt med att pulsen och värmen ökar.

Ps. Vi tar även emot större träningsgrupper och konferensbokningar, kontakta boka@edsasdalen.se så hjälper vi er paketera er vistelse!

NYHET! Skidlek på längdskidor

Nytt för i år är att vi erbjuder längdskidskola för alla barn. Ta chansen och låt ditt barn lära sig att åka längdskidor på det bästa och roligaste sättet – genom skidlek! Med längdskidor under fötterna leker, busar och gör vi olika utmaningar på snö. Medans vi har kul på skidor så tränar vi alla de grundläggande kunskaperna i längdskidor: balans, teknik, tajming, position och frekvens, utan att ens tänka på det. Skidleken avslutas med pepparkaka och saft.

Bokningsbart för åldrarna:

  • 3-6 år
  • 7-9 år
  • 10-12 år

Vallatips

Swix vallaskola hjälper dig fixa glidet och fästet: SWIX vallatips

Längdåkning

Längdskidskola i Edsåsdalen

Vi ser fram emot att träffa dig till vintern!

Priser för säsongen 23/24 släpps under hösten.

Kontakta oss med din förfrågning eller önskemål så skräddarsyr vi en upplevelse utifrån dina förutsättningar.

Nordcirkus

Spektakel i Edsåsdalen 25-27 aug

Tonfyllda konserter, fascinerande scenkonst, sprakande dans- och eldföreställningar, gripande berättelser och sagolika barnteatrar. Spektakel är Nordcirkus och Edsåsdalens egna familjefestival.

Fjällmaraton Öppet Fjäll 1-2 juli

Tunnbrödstut med viltskav och blåbärssås, spröda havrekex, kolbullar, söta våffelhjärtan och kokkaffe kanske inte hör till de vanligaste ingredienserna i en löpartävling. Men sommarens smakfullaste löpupplevelse får du utan tvekan på Fjällmaratons lopp Öppet Fjäll!
Minimaraton

Jämtkraft Minimaraton 29 juli

Myllrande små fötter som kastar sig ut för den grästäckta skidbacken för att sedan i snabb rush eller lugnt upptäckartempo ta sig runt den underbara Sagostigen och åter till målet. Detta är Jämtkraft Minimaraton.