• Längdåkning

Längdskidskola i Edsåsdalen

Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken med vår längdskidskola

Vår längdskiskola i Edsåsdalen har duktiga instruktörer som ger dig grymma tips, härliga upplevelser och kul i spåren! Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken för att få ut mer av din åkning – vi skräddarsyr lektioner utifrån dina önskemål.

Längdskidskola

Vill du lära dig att åka längdskidor eller kanske slipa på tekniken? Edsåsdalens Skidskola erbjuder privat- och grupplektioner för alla åldrar i både skate och klassisk stil och passar både dig som är helt nybörjare eller inbiten Vasaloppsmotionär.

Kanske vill du träna på att åka utför i längdspårets backar, ge barnen en rolig introduktion till längdåkning, lära dig åka skateskidor, eller slipa på staktekniken inför en motionstävling. Lektionerna utformas helt efter din/gruppens nivå tillsammans med våra duktiga skidcoacher.

Privat

  • Pris 1h: 605kr/person
  • Pris 1,5h: 965kr/person

Grupp (minst 2, max 5 personer)

  • Pris 1,5h: 1100kr/grupp

Vi håller till i längdspåren och samlas vid det röda vindskyddet nedanför Köjabacken. Klä dig efter väder, men använd lager på lager principen så att du kan klä av dig i takt med att pulsen och värmen ökar.

Ps. Vi tar även emot större träningsgrupper och konferensbokningar, kontakta boka@edsasdalen så hjälper vi er paketera er vistelse!

NYHET! Skidlek på längdskidor

Nytt för i år är att vi erbjuder längdskidskola för alla barn. Ta chansen och låt ditt barn lära sig att åka längdskidor på det bästa och roligaste sättet – genom skidlek! Med längdskidor under fötterna leker, busar och gör vi olika utmaningar på snö. Medans vi har kul på skidor så tränar vi alla de grundläggande kunskaperna i längdskidor: balans, teknik, tajming, position och frekvens, utan att ens tänka på det. Skidleken avslutas med pepparkaka och saft.

Bokningsbart för åldrarna:

  • 3-6 år
  • 7-9 år
  • 10-12 år

Pris: 300 kr/person (minst 2 barn, max 5 per grupp)

Vallatips

Swix vallaskola hjälper dig fixa glidet och fästet: SWIX vallatips

Längdåkning

Längdskidskola i Edsåsdalen

Vi ser fram emot att träffa dig i vinter! Kontakta oss med din förfrågning eller önskemål så skräddarsyr vi en upplevelse utifrån dina förutsättningar.

Trilleturen

Trilleturen

Häng med på årets skönaste säsongsavslutning när Trilleturen går av stapeln den 30:e april 2023! Motionärer, turåkare eller tävling – Trilleturen välkomnar alla åkare till en fjällupplevelse med vårskidåkning över fjällen från Trillevallen till Edsåsdalen.
Alpin skidåkning

Öppna skidbackar, liftar & längdspår

Här hittar du information om öppna nedfarter, liftar och vandringsleder samt aktuell status för preparering av våra längdspår.
logo

Alpin skidskola

I Edsåsdalen har vi en liten flexibel skidskola där vi gemesamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor! Utifrån nivå och erfaranhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.