Välkommen till Edsåsdalen

Fjällupplevelser på riktigt

Edsåsdalen är en liten fjällby i Södra Årefjällen. Byn ligger en mil rakt söder om Åre (fågelvägen) och 8 km väster om Undersåker. Hos oss i Edsåsdalen är fjälläventyret alldeles utanför dörren vare sig det är stort eller litet. Vi erbjuder boende i form av hotell, vandrarhem och stugor. Södra Årefjällens ledsystem på drygt 40 mil breder ut sig utanför dörren och vi har 13 alpina nedfarter med 5 liftar.

Till oss kommer du som gillar en genuin fjällby med något mindre trängsel. Vi vill erbjuda dig, din familj eller grupp tid för avkoppling, motion, upplevelser och träning med kvalitet. Anläggningen fick under 2022 en ansiktslyftning med bl.a. nya faciliteter som gym och omklädningsrum i anslutning till pool & bastu-området.

hotell

Öppettider i vinter

Köja Fjällhotell: december-april
Renfjällsgården (annex): december-april
Restaurang:

Hitta hit

Edsåsdalen ligger vid vägs ände i hjärtat av Årefjällen, en mil rakt söder om Åre men två mil om du väljer bilvägen. Här tipsar vi om hur du reser hit.

Kartor

Edsåsdalen by med längdspår och pister.

Edsåsdalen vintertid

Edsåsdalen sommartid

Vår historia av fjällturism

Edsåsdalens historia av fjällturism startade omkring år 1920. Vid den här tiden började gårdarna i byn började rustas för att kunna ta emot besökare som kom för rekreation i den friska fjälluften, jakt och fiske. Byn växte allt eftersom till ett populärt resmål och hade sina glansdagar under 60- och 70-talet då fjällturismen i hela landet exploderade. Idag är Edsåsdalen en liten fjälldestination där vi värnar om att hålla kvar det genuina och småskaliga – och samtidigt vara ett attraktivt besöksmål, året runt.

Känslan av Edsåsdalen

I Edsåsdalen ska du känna att din upplevelse ligger i fokus. Lugn, harmoni och kvalitet ska genomsyra hela ditt besök – vare sig det handlar om natur, motion, träning, mat, konst, kultur, vila eller bad. Vår ambition är att du ska vilja komma tillbaka till oss och vi lovar att göra vårt bästa för att din vistelse ska bli minnesvärd.