Skidskytteläger i Edsåsdalen

Vi har 16 banor, boende med gym, pool & bastu samt fantastiska längdspår & sommarleder

Edsåsdalens lättillgängliga fjällnatur ger goda möjligheter till träning året om. Här finns en belyst skidskyttebana med 16 banor, 10 mil välpreparerade spår och leder och god möjligheter till tidig träning på säsongen tack vare konstsnö. Vi har boende på hotell eller vandrarhem, god mat och dessutom pool, bastu och gym för omväxlande inomhusträning.

Vid spåren nedanför hotell och vandrarhem ligger vår elbelysta skidskyttearena med 16 fallmål (Kurvinenmål). I anslutning finns 10 mil välpreparerade spår och leder och vårt snökanonsystem används för att skapa bra träningsmöjligheter tidigt på säsongen. Elbelysning finns för 3,5 km och 1,2 km. Vi ordnar så att ni kan få enklare lunch nere vid skidskyttevallen om så önskas.

Självklart levererar vi fina, nypreparerade skidspår under er vistelse och vi diskuterar gärna specifika spårdragningar som passar er träningsgrupp.

De mjuka fjällsluttningarna, kalfjället och myrarna ger varierande förutsättningar för löpträning under barmarkssäsong. I direkt anslutning till boendet börjar Fjällmaratonleden som sträcker sig över 100 km i Södra Årefjällen.

I vårt nya gym kan ni träna rehab eller köra styrkepass vid sidan av utomhusträningen.

Sportpension
Vi erbjuder träningsgrupper ett prisvärt paket för minimum 20 personer. Logi i rum med D/WC, vällagade måltider anpassade för träning (även utomhus i anslutning till spåren om ni önskar), välpreparerade spår och leder samt tillgång till bastu, pool och gym.

Olika boendealternativ erbjuds beroende på vad ni önskar:

  • Hotell
  • Vandrarhem
  • Vindsvåning för 8 personer (ny vintern 2023)
  • Pool, bastu och gym finns på hotellet och är tillgängligt för alla våra gäster

Fakta skidskytte
Avståndet till skjutmålet är 50 meter i liggande skytte och har en träffyta på 4,5 cm i diameter. I stående skytte har träffytan en diameter på 11,5 cm. Siktytan är alltid 11,5 cm. Det vapen som används är klass 4, kaliber 22 long (5,6 x 15).

Välkommen med er förfrågan om läger hos oss!

Skidskytte

Kontakta oss

Kontakta oss så hjälper vi er med lägret!

Tel: 0647-332 00
Mail: boka@edsasdalen.se