Tolkning till Renfjället & Vita Renen från Edsåsdalen

Sittande i kälke eller på egna skidor – Tolkning till Renfjället & Vita Renen från Edsåsdalen

På Renfjället hittar du några av våra finaste nedfarter i vacker högfjällsmiljö, här finns också restaurang Vita Renen som är väl värd ett besök. Från Edsådalens by till Renfjället går inga liftar utan du tar dig upp genom att tolka sittande i kälke eller på egna skidor efter skoter, pistmaskin eller vessla – en omtyckt upplevelse bland våra gäster.

Tolkningen till Renfjället & Vita Renen från Edsåsdalen avgår från området kring Ravinliften ovanför Hotell Köjagården. Om du vill sitta i kälke går du en lite bit upp längs skidleden mot nedfarten Kilan. Där väntar slädarna med filtar och du kan lägga skidor och stavar bakom vagnen. Tolkar du hellre på egna skidor avgår transporten från toppen av Ravinliften, ta liften så kommer du enkelt upp. Tolka gör du genom att hålla i ett rep med handtag som dras efter skotern. Lite balans och normalstyrka krävs, har du mindre barn rekommenderar vi att ni sitter i kälken.

Det går att boka transport även ned från Renfjället, då sitter man alltid i kälke. Nedfarten på skidor är bitvis flack över myrarna men har man lite kraft i armarna brukar det gå bra att staka sig fram dessa bitar.

Tolkning till Renfjället & Vita Renen från Edsåsdalen tar ca 10-15 minuter. Beroende på antal personer kör vi med skoter, vessla eller pistmaskin. Tolkar du på skidor behöver transporten inte bokas, vill du sitta i kälke bokas turen via Edsåsdalens liftar.

Länk till: Vita Renen

Tolkning

Priser & information

Pris: Kommer inför hösten
Hund: Ring oss ang. tillgänglighet.
Avgår: Kl 11, 12, 13 & 14 när Renfjällsliften är öppen
Avgår: Kl 12 till Vita Renen när Renfjällsliften är stängd

Barn

Barn i Edsåsdalen

Edsåsdalens fjällvärld är en sagolik plats för barn och deras första fjälläventyr. Dalgången erbjuder många fina vandringar och snäll vildmark som passar stora som små. Här finns även kulturfyllda äventyr och skogens överfulla skafferi att ta del av.
Jakt

Jakt

Vi pratar gärna jakt! Är du ute efter ett nytt jaktäventyr så tveka inte att kontakta oss. Vi erbjuder erfarna guider och sätter ihop ett paket efter dina önskemål.
Sagostigen

Sagostigen

Sagostigen är ett spännande äventyr för små besökare där ni hälsar på hos skogens djur och går på jakt efter Gullfinns guld. Guldstänkta djur längst vägen leder fram till Gullfinns läger och har ni tur kanske det finns guldklimpar i hans kista!

Långloppspremiären i Edsåsdalen

Känn av formen inför stundande säsong på Långloppspremiären i Edsåsdalen den 26 november. Tävlingen är öppen för elit såväl som motionärer med en bana som sträcker sig över 30 km – varvlopp av kortare eller längre karaktär beroende på snöläge. 
Trilleturen

Trilleturen

Häng med på årets skönaste säsongsavslutning när Trilleturen går av stapeln den 30:e april 2023! Motionärer, turåkare eller tävling – Trilleturen välkomnar alla åkare till en fjällupplevelse med vårskidåkning över fjällen från Trillevallen till Edsåsdalen.
Älgbergsrundan

Älgbergsrundan

Älgbergsrundan är kanske vår mest omtalade tur – bland både njutningsåkare och elit. Här får du sega dig upp genom granskog för att sedan njuta av öppna fjällvidder där spåren flyter fram genom vacker och lättåkt terräng med magisk utsikt och ta en fikapaus i den mysiga Lillvalskåtan.
Renfjällsrundan

Renfjällsrundan

Renfjällsrundan är en av våra mest välåkta turer. Här samsas turåkare, längdåkare och vintervandrar och njuter av vacker utsikt och gott fika på den lilla fjällstationen Vita Renen som ligger på fjällets sydsluttning. Har du ork i benen gör du en topptur till Renfjällets topp.
Alpin skidåkning

Skidbackar, liftar & längdspår

I Edsåsdalens skidområde har vi 5 liftar och 13 familjevänliga nedfarter. I vårt spårsystem för längdskidor hittar du 8 olika spår som stäcker sig över totalt 68 km både i skyddad skogsterräng och vacker högfjällsmiljö.
Pistkarta

Pistkarta över Edsåsdalen

I Edsåsdalens trygga och familjevänliga skidsystem finns 5 liftar och 13 nedfarter. Bland pisterna hittar du 2 gröna, 1 grön/blå, 7 blå, 1 röd samt 2 ski routes som kommer att skyltas upp till vintersäsongen.
Sportboden

Skiduthyrning

Carving, twintip, snowboard, telemark, tur & längd - hyr din utrustning i Edsåsdalens lilla sportbod i hjärtat av byn. För barnfamiljen finns även fjällpulkor, lekpulkor och snowracers för lekfulla vinterstunder.
Renfjällsrundan

Priser spårkort

Här hittar du priser för våra spårkort som gäller för längd- och turspår i Edsåsdalen vintern 2022-2023.
Alpin Skidåkning

Priser liftkort

Här hittar du priser för våra liftkort i Edsåsdalen 2022-2023.
Alpin skidåkning

Alpin skidåkning i Edsåsdalen

Edsåsdalen är en genuin skidanläggning för alpin skidåkning där backar och liftar är en naturlig del av den lilla fjällbyn. Här finns inga stora anläggningar, obefintliga liftköer och framför allt ingen stress.
Längdåkning

Längdåkning i Edsåsdalen

Edsåsdalens spårsystem för längdskidåkning bjuder på snälla skogsspår, elljusslingor med konstsnö för tidiga träningsrundor och långa kuperade slingor i vacker högfjällsmiljö. Den vackra Älgbergsrundan är den kanske mest omtalade turen bland både njutningsåkare och elit.

Topptur

I Edsåsdalen hittar du fina topptursmöjligheter framför allt omkring Renfjällets vackra högfjällsmiljö. Åken är inte de längsta men naturen, lugnet och vyerna över fjällvärlden gör det väl värt att ta sig upp till toppen på 985 m.ö.h. 
Topptur

Turåkning

I Edsåsdalen finns fantastiska möjligheter till varierad turåkning, både i vindskyddad skogsterräng och på vidsräckta högfjäll. Med de lite bredare, stabila skidorna på fötterna är det lätt att ta sig fram på de allra flesta ställen.
logo

Alpin skidskola

I Edsåsdalen har vi en liten flexibel skidskola där vi gemesamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor! Utifrån nivå och erfaranhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.
Tolkning

Tolkning Renfjället

På Renfjället hittar du några av våra finaste nedfarter i vacker högfjällsmiljö, här finns också restaurang Vita Renen som är väl värd ett besök. Från Edsådalens by till Renfjället går inga liftar utan du tar dig upp genom att tolka.
Snöskoter

Skoter i Edsåsdalen

I Edsåsdalen finns fina, väl omhändertagna skoterleder som är sammanbundna med VÄSEKS ledsystem där du kan ta dig från Åre i norr, via Edsåsdalen och vidare västerut i den omkringliggande fjällvärlden.
Hundspann

Hundspann

I området kring Edsåsdalen finns flera hundspannsföretag som tar dig med på ett fartfyllt och högljutt, likväl tyst och rogivande äventyr med kärleksfulla, fyrfota vänner genom den Jämtländska fjällvärlden.
Vintervandring

Vintervandring

Skidor i all ära - men många gånger kan det vara skönt att ta sig fram med bara skor på fötterna, även på vintrigt underlag. I Edsåsdalen vill vi att så många som möjligt ska kunna njuta av att vara ute på fjället, sommar som vinter, och har därför en vinterled anpassad just för detta ändamål.