Fiske i Edsåsdalen

Fjällfiske med variation

I våra sjöar kring Edsåsdalen lever fjällfiskarna öring och röding. Här är endast spöfiske tillåtet – torrflugefiske och haspel med små spinnare brukar fungera bra, liksom trolling eller dragrodd. Bäckmete med långspö är en populär sysselsättning när bäcköringen nappar.

Hensjön och Henån är de lättast tillgängliga vattnen i Edsåsdalen. Hensjön når man med bil och båtar finns att hyra. I Henån kan man prova flugfiske eller mete på bäcköring.

Offsjöarna och Ygeln är vackert belägna små fjällsjöar, utmärkta för både fiske från strand och båt. Man når Offsjöarna via en ca 5,5 km lång vandrings- och cykelväg. Ygeln når man bäst om man tar en båt över Offsjöarna och sedan är det en kortare vandring ner till Ygeln.

Var beredd på knott och småsvaeda i gryning och skymning i juli – speciellt fuktiga vindstilla dagar. Mygg finns men inte i samma omfattning som de mindre insekterna. I augusti är det endast lite mygg kvar.

Fiske

Fakta om fiske i Edsåsdalen

Fisk: Öring & röding
Fiskevatten: Hensjön, Henån, Offsjöarna & Ygeln
Fiskekort: Ja
Fiskeutrustning: Finns att hyra

Fiske

Fiske

I våra sjöar kring Edsåsdalen finns de fina fjällfiskarna öring och röding. Här är endast spöfiske är tillåtet - torrflugefiske och haspel med små spinnare brukar fungera bra, liksom trolling eller dragrodd. Bäckmete med långspö är en populär sysselsättning när bäcköringen nappar.
Fiske

Hyra Båt

Hensjön är en vackert belägen sjö som ligger inbäddad sydväst om Renfjället. Här finns möjlighet att hyra båt för att ge sig ut på sjön för att fiska öring och röding eller bara ta en skön roddtur.