Längdåkning i Edsåsdalen

Längdåkning i Edsåsdalen – en undangömd pärla med perfekt pistade spår

Nytt för vintersäsongen 23/24 är samarbete med Trillevallen & Ottsjö. Spårpass och Fjällpass gäller i hela spårområdet.

Längdåkningen i Edsåsdalen bjuder på snälla skogsspår, välpreparerade elljusslingor med konstsnö för tidiga träningsrundor och långa kuperade slingor i vacker fjällmiljö ovan trädgräns. Den vackra Älgbergsrundan är den kanske mest omtalade turen bland både njutningsåkare och elit och lockar varje vinter många skidåkare till Edsåsdalen.

Edsåsdalens skidsystem har totalt 7 olika spår från dryga kilometern upp till 18 km – totalt har vi över 60 km spår. Preparering sker kontinuerligt och samtliga spår prepareras med pistmaskin och har både klassiska, ofta dubbla, skidspår och en skatebädd på 4 m.

Edsåsdalens spårsystem är genom Årefjällsleden sammankopplat med det större spårsystemet i Södra Årefjällen där det totalt finns 40 mil skidspår & turleder fördelat över de fyra byarna Edsåsdalen, Trillevallen, Ottsjö och Vålådalen.

Fakta längdåkning i Edsåsdalen

Antal spår: 7 st
Antal kilometer: 61,5 km
Preparering: Pistmaskin
Antal elljusspår: 2 (3,5 km & 1,2 km)

Längdspårkarta

I Edsåsdalens längdspårsystem finns drygt 60 km preparerade spår. Samtliga prepareras för både skejt och klassisk skidåkning.
Sportboden

Skiduthyrning

Carving, twintip, snowboard, telemark, tur & längd - hyr din utrustning i Edsåsdalens lilla sportbod i hjärtat av byn. För barnfamiljen finns även fjällpulkor, lekpulkor och snowracers för lekfulla vinterstunder.
Älgbergsrundan

Priser spårkort

Här hittar du priser för våra spårkort som gäller för längd- och turspår i Edsåsdalen vintern 2023-2024.
Längdåkning

Längdåkning i Edsåsdalen

Edsåsdalens spårsystem för längdskidåkning bjuder på snälla skogsspår, elljusslingor med konstsnö för tidiga träningsrundor och långa kuperade slingor i vacker högfjällsmiljö. Den vackra Älgbergsrundan är den kanske mest omtalade turen bland både njutningsåkare och elit.

Nyhet! Köp spår- & liftkort i vår webbshop.

Inför vintern 23/24 har vi ett spårsamarbete mellan Edsåsdalen, Trillevallen och Ottsjö där ditt Fjällpass och Spårpass gäller i hela spårområdet.

Nyhet 23/24! Samarbete mellan Edsåsdalen, Trillevallen & Ottsjö

Inför vintern 23/24 har vi ett spårsamarbete mellan Edsåsdalen, Trillevallen och Ottsjö där ditt Fjällpass och Spårpass gäller i hela spårområdet.
Renfjällsrundan

Guidade turer

Vi erbjuder guidade turer på dina villkor. Vi testar turskidor i olika typer av terräng, går oledat och ledat, slipar på teknik och pratar om grunderna för en trygg vintertur på fjället. Härliga upplevelser och kul på fjället helt enkelt!
Längdåkning

Längdskidskola

I Edsåsdalen har vi längdskidskola med duktiga instruktörer som ger dig grymma tips, härliga upplevelser och kul i spåren! Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken för att få ut mer av din åkning - vi skräddarsyr lektioner utifrån dina önskemål.