• Fiske

Hyra båt i Hensjön

Bege dig ut på vackra Hensjön för fiske eller rodd

Hensjön är en vackert belägen sjö som ligger inbäddad sydväst om Renfjället. Här finns möjlighet att hyra båt för att ge sig ut på sjön för att fiska öring och röding eller bara ta en skön roddtur.

Under sommarsäsongen hyr vi ut roddbåtar i aluminiumbåtar av märket Linder. Båtarna kostar 150 kr per dag och bokas och betalas på Hotell Köjagården där du även får nyckel till båten. Åror och flytvästar ingår vid hyra av båt och finns på plats vid sjön.

Hensjön når du via en grusväg på 1,5 km som börjar vid Dalen, längst in i byn. Uppe vid sjön finns parkeringsplatser.

Tips: Är du badsugen finns en brygga och en mindre sandstrand i anslutning till båtarna och fiskebodarna. Här finns även vindskydd och grillplats om fiskelyckan skulle falla på och grillad öring eller röding står på menyn!

Hensjön

Bra att veta

Båthyra: 150 kr/dag
Öppet: Uthyrningen är öppen för sommaren fram till sista augusti
Flytväst & åror: Ingår
Motor: Går ej att hyra
Fiskekort: Ja

Barn

Barn i Edsåsdalen

Edsåsdalens fjällvärld är en sagolik plats för barn och deras första fjälläventyr. Dalgången erbjuder många fina vandringar och snäll vildmark som passar stora som små. Här finns även kulturfyllda äventyr och skogens överfulla skafferi att ta del av.
Vandring

Vandra i vackra Edsåsdalen

Edsåsdalens fjällvärld är en sagolik plats för stora och små vandringsäventyr. Den lilla fjällbyn ligger i en lugn dalgång och omges av flera fjälltoppar som är fina att bestiga. Längs de välskyltade lederna finns vindskydd och raststugor med eldplatser för välförtjänta pauser.

Löpning

Edsåsdalens natur bjuder in till löpning i vacker, lättillgänglig fjällterräng. Du kan nyttja samtliga av våra vandringsleder även med löparskor på fötterna och välja korta eller mer utmanande turer som tar dig från djupa dalar till höga toppar.
Cykling

Cykling

Mountainbike, downhill, landsväg eller hederlig gammal damcykel? Idag finns många varianter att välja mellan när det kommer till cykling. I Edsåsdalen hittar du lättsamma äventyr med cykel - vill du nå högre höjder har vi flera grannar där det vimlar av stigar och banor.
Fiske

Fiske

I våra sjöar kring Edsåsdalen finns de fina fjällfiskarna öring och röding. Här är endast spöfiske är tillåtet - torrflugefiske och haspel med små spinnare brukar fungera bra, liksom trolling eller dragrodd. Bäckmete med långspö är en populär sysselsättning när bäcköringen nappar.
Fiske

Hyra Båt

Hensjön är en vackert belägen sjö som ligger inbäddad sydväst om Renfjället. Här finns möjlighet att hyra båt för att ge sig ut på sjön för att fiska öring och röding eller bara ta en skön roddtur.
Sagostigen

Sagostigen

Sagostigen är ett spännande äventyr för små besökare där ni hälsar på hos skogens djur och går på jakt efter Gullfinns guld. Guldstänkta djur längst vägen leder fram till Gullfinns läger och har ni tur kanske det finns guldklimpar i hans kista!
barn

12 tips för barn i fjällen

Här har vi samlat 12 av våra bästa tips för en skön semester med barn i Edsåsdalen. Lätta vandringar, mängder av bär, sköna badplatser och båtar att hyra, spännande sagostigar och inte minst Nordcirkus som slår upp portarna för cirkusskola!

Fjällmaraton Öppet Fjäll 1-2 juli

Tunnbrödstut med viltskav och blåbärssås, spröda havrekex, kolbullar, söta våffelhjärtan och kokkaffe kanske inte hör till de vanligaste ingredienserna i en löpartävling. Men sommarens smakfullaste löpupplevelse får du utan tvekan på Fjällmaratons lopp Öppet Fjäll!

Gym, Bad & Bastu

Träna och koppla av på Köja Fjällhotell! Inför vintern 23/24 har du möjlighet att köpa månadskort till vårt gym samt pool & bastu.
Tolkning

Tolkning Renfjället

På Renfjället hittar du några av våra finaste nedfarter i vacker högfjällsmiljö, här finns också restaurang Vita Renen som är väl värd ett besök. Från Edsådalens by till Renfjället går inga liftar utan du tar dig upp genom att tolka.