• Längdåkning

Längd- & turskidskola i Edsåsdalen

Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken med längd- & turskidskola i Edsåsdalen

Längd- & turskidskola i Edsåsdalen erbjuder skidskola för längd- och turskidor med duktiga instruktörer som ger dig grymma tips, härliga upplevelser och kul i spåren! Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken för att få ut mer av din åkning – vi skräddarsyr lektioner utifrån dina önskemål.

Längdskidskola

Längd- & turskidskola i Edsåsdalen erbjuder lektioner i både klassiskt och skate för alla åldrar och nivåer, både privat och i grupp. Kanske vill du träna på att åka utför i längdspårets backar, ge barnen en rolig introduktion till längdåkning, eller vill du slipa på tekniken inför motion eller tävling? Våra duktiga instruktörer hjälper dig hitta rätt i spårdjungeln.

Privat: 1 timme eller 1,5 timme
Grupp: 1,5 timme (minst 2 personer, max 5)

Vi håller till i längdspåren och samlas vid det röda vindskyddet nedanför Köjabacken. Klä dig efter väder, men använd lager på lager principen så att du kan klä av dig i takt med att pulsen och värmen ökar.

Turskidskola

Längd- & turskidskola i Edsåsdalen erbjuder även turskidskola där vi tillsammans ger oss ut på kortare eller längre turer på fjäll och fjälleder. Beroende på väder och vind liksom era önskemål och färdigheter, lägger vi upp en passande tur tillsammans.

Kanske blir det en kortare tur i närområdet där vi introducerar turskidåkning eller en halv- eller heldagstur med gott fika i ryggsäcken där vi bestiger Lillvalen eller Väfjällets topp, tar oss upp till Grofjällsstugan, Sönnestvallen eller Renfjället.

Grupp eller privat:
2 timmar
Halvdag med fika
Heldag med fika

Behöver du vallatips, Swix vallaskola hjälper dig. SWIX vallatips

Topptur

Längd- & turskidskola i Edsåsdalen

Vi ser fram emot att träffa dig i vinter! Kontakta oss med din förfrågning eller önskemål så skräddarsyr vi en upplevelse utifrån dina förutsättningar.

Prislista för vintern 22/23 släppt under hösten.

Vandring

Vandra i vackra Edsåsdalen

Edsåsdalens fjällvärld är en sagolik plats för stora och små vandringsäventyr. Den lilla fjällbyn ligger i en lugn dalgång och omges av flera fjälltoppar som är fina att bestiga. Längs de välskyltade lederna finns vindskydd och raststugor med eldplatser för välförtjänta pauser.
Tretoppsmärket Edsåsdalen

Vandra dig till Tretoppsmärket

Edsåsdalens dalgång omges av de tre topparna Renfjället, Lillvalen och Grofjället. Bestig alla tre och köp det fina tretoppsmärket att sätta på jackan eller ryggsäcken. Tar du en topp per dag eller alla tre i ett svep?
barn

12 tips för barn i fjällen

Här har vi samlat 12 av våra bästa tips för en skön semester med barn i Edsåsdalen. Lätta vandringar, mängder av bär, sköna badplatser och båtar att hyra, spännande sagostigar och inte minst Nordcirkus som slår upp portarna för cirkusskola!