• Älgbergsrundan

Spårkort Edsåsdalen

Priser för längd- och turspår 2022-2023

Tack för att du betalar din spåravgift – det hjälper oss att hålla hög kvalitet på våra spår och leder!

Priserna gäller för Edsåsdalens längd- och turspår, separat spårkort gäller för övriga Södra Årefjällen. Dags- och veckokort går att lösa på plats med Swish (du kan också använda qr-koderna nedan), i liftkortskassan eller på Köjagården Fjällhotell. Säsongskort finns till försäljning online.

Nyhet! Fjällpass Edsåsdalen Renfjället

I år kan du köpa ett kombinerat säsongskort som ger dig tillgång till hela fjället. Med vårt Fjällpass Edsåsdalen Renfjället får du åka i det alpina system såväl som i våra längd- och turspår under hela vintern.

Fjällpasset ger dig dessutom 25% rabatt på entré till Köjagårdens Relax med pool, bastu & gym samt fri tolkning efter skoter/vessla alt. kälktur till Renfjället.

Säsong*
Barn 0-7 årGratis
Barn 8-15 år725 kr
Ungdom 16-17 år1 325 kr
Vuxen2 650 kr
Familj5 000 kr

* Familjekort gäller max 2 vuxna & 2 barn 7-17 år (obegränsat antal barn 0-7 år).

* Säsongskort för barn 0-7 år kräver att förälder löser motsvarande kort.

* Ungdomar skrivna i Åre kommun åker gratis från 0-15 år. Kort löses i liftkortskassan.

Spårpass Edsåsdalen Renfjället

Samtliga kort inkluderar transport med Hedungsliften och Ravinliften till våra högre belägna spår.

Köper du säsongskortet får du dessutom 25% rabatt på entré till Köjagårdens Relax med pool, bastu & gym samt fri tolkning efter skoter/vessla till Renfjället.

Dag
Barn 0-7 årGratis
Barn 8-15 årGratis
Ungdom 16-17 år60 kr
Vuxen120 kr
Vecka
Barn 0-7 årGratis
Barn 8-15 årGratis
Ungdom 16-17 år310 kr
Vuxen620 kr
Säsong*
Barn 0-7 årGratis
Barn 8-15 årGratis
Ungdom 16-17 år625 kr
Vuxen1 250 kr

Spåravgift via Swish

Swish-skyltar finns på plats i Edsåsdalen vid spåren men har du tillgång till både desktop och telefon kan du även nyttja koderna nedan och betala i förväg.

Försäljning av lift- och spårkort sker enligt SLAOs och KOs rekommendationer.

Renfjällsrundan

När öppnar spår och leder?

Vi öppnar upp våra första längdspår i slutet av november och håller igång dem till slutet av april.

Turlederna hålls efter utifrån snötillgång men det brukar gå fint att åka en bra bit in i maj i högterräng.

Alpin skidåkning

Öppna skidbackar, liftar & längdspår

Här hittar du information om öppna nedfarter, liftar och vandringsleder samt aktuell status för preparering av våra längdspår.

Pistkarta över Edsåsdalen

I Edsåsdalens trygga och familjevänliga skidsystem finns 5 liftar och 13 nedfarter. Bland pisterna hittar du 2 gröna, 1 grön/blå, 7 blå, 1 röd samt 2 ski routes som kommer att skyltas upp till vintersäsongen.
Sportboden

Skiduthyrning

Carving, twintip, snowboard, telemark, tur & längd - hyr din utrustning i Edsåsdalens lilla sportbod i hjärtat av byn. För barnfamiljen finns även fjällpulkor, lekpulkor och snowracers för lekfulla vinterstunder.
Alpin Skidåkning

Priser liftkort

Här hittar du priser för våra liftkort i Edsåsdalen 2022-2023.
Alpin skidåkning

Alpin skidåkning i Edsåsdalen

Edsåsdalen är en genuin skidanläggning för alpin skidåkning där backar och liftar är en naturlig del av den lilla fjällbyn. Här finns inga stora anläggningar, obefintliga liftköer och framför allt ingen stress.
Längdåkning

Längdåkning i Edsåsdalen

Edsåsdalens spårsystem för längdskidåkning bjuder på snälla skogsspår, elljusslingor med konstsnö för tidiga träningsrundor och långa kuperade slingor i vacker högfjällsmiljö. Den vackra Älgbergsrundan är den kanske mest omtalade turen bland både njutningsåkare och elit.

Topptur

I Edsåsdalen hittar du fina topptursmöjligheter framför allt omkring Renfjällets vackra högfjällsmiljö. Åken är inte de längsta men naturen, lugnet och vyerna över fjällvärlden gör det väl värt att ta sig upp till toppen på 985 m.ö.h. 
Topptur

Turåkning

I Edsåsdalen finns fantastiska möjligheter till varierad turåkning, både i vindskyddad skogsterräng och på vidsräckta högfjäll. Med de lite bredare, stabila skidorna på fötterna är det lätt att ta sig fram på de allra flesta ställen.
logo

Alpin skidskola

I Edsåsdalen har vi en liten flexibel skidskola där vi gemesamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor! Utifrån nivå och erfaranhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.
Renfjällsrundan

Guidade turer

Vi erbjuder guidade turer på dina villkor. Vi testar turskidor i olika typer av terräng, går oledat och ledat, slipar på teknik och pratar om grunderna för en trygg vintertur på fjället. Härliga upplevelser och kul på fjället helt enkelt!
Längdåkning

Längdskidskola

I Edsåsdalen har vi längdskidskola med duktiga instruktörer som ger dig grymma tips, härliga upplevelser och kul i spåren! Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken för att få ut mer av din åkning - vi skräddarsyr lektioner utifrån dina önskemål.
Tolkning

Tolkning Renfjället

På Renfjället hittar du några av våra finaste nedfarter i vacker högfjällsmiljö, här finns också restaurang Vita Renen som är väl värd ett besök. Från Edsådalens by till Renfjället går inga liftar utan du tar dig upp genom att tolka.

Click here to add your own text