ALPIN SKIDSKOLA
Denna säsong erbjuder vi Alpin skidskola för disciplinerna slalom, snowboard, telemark samt nyheten Freeride.
Vi utvecklas gemensamt, antingen privat eller i grupp. För priser se länk nedan.

Privat: 1 timme, 2 timmar, 1,5 timme eller heldag
Grupp: 1 timme/dag

Gruppskidskolan bokas måndag-onsdag eller måndag-torsdag.
Den sista dagen för ert barn i skidskolan firar vi med diplom och överraskning.

NYHETER!
I år kan du boka gruppskidskolan fredag-söndag och anmäla ditt barn till den nya gruppen Freeride!


Vi erbjuder fem olika grupper:
¤ Snöbollar (3-7 år)
Här samlas de minsta skidentusiasterna och lär sig att gå i pjäxorna och vi leker mycket tillsammans. Vi provar oss fram på skidorna och hittar både glid och stopp. Vi tar oss allt längre upp i backen med hjälp av låtsasliften. I slutet av veckan kanske vi prövar knappliften till första stolpen. Det enda som behövs när vi ska ut i backen är att vi är mätta och glada och har avklarat toalettbesök. Vi samlas i botten av barnbacken.

¤ Snöstjärnor (4-13 år)
Här har vi redan lite känsla för skidåkning. Vi leker med skidorna på, tränar på att glida och olika sätt att svänga och stanna. Vi kommer också att lära oss åka knapplift. Snart åker vi i hela barnbacken. Blir vi trötta på att åka skidor tar vi en paus eller leker en stund. Det enda som behövs när vi ska ut i backen är att vi är mätta och glada och har avklarat toalettbesök. Vi samlas i botten av barnbacken.

¤ Silverstjärnor (5-13 år)
Här vet vi redan hur man åker knapplift och behärskar barnbackarna, vi kan åka med fartkontroll samt plogar och stannar utan problem. Nu kör vi lite större och längre backar och tränar på att svänga parallellt med skidorna. Vi tränar också på att åka ankarlift. Vi samlas i botten av Ravinbanan.

¤ Guldstjärnor (7-13 år)
Här kan vi svänga som vi vill och kan åka nästan alla backar. Vi vågar åka lite fortare och kan åka både knapp- och ankarlift på egen hand. Kanske börjar vi även träna på att åka med stavar och tittar vad som finns utanför pisten. Vi samlas i botten av Ravinbanan.

¤ Freeride (10-13 år)
Här kan du ta dig ner i de stora backarna och vill lära dig att använda all terräng i skidområdet. Vi åker tex på kanterna i Ravinbanan, letar naturliga hopp och skutt, kollar in parken, lär oss några tricks och pratar om skidglädje utanför pisten.

*Funderar ni på åldersindelningen?
Vi skapar grupper utifrån ålder för att era barn ska få åka med jämnåriga. Så tveka inte att anmäla tonåringen! Psst, ni som vuxna är självklart också välkomna att anmäla er till en grupp. Kontakta oss så tittar vi på möjligheterna för det!

Hur bokar jag?
Skicka bokningsförfrågan för samtliga skidskolor till skidskola@edsasdalen.se så kommer skidskolan att kontakta dig!

PRISLISTA EDSÅSDALENS SKIDSKOLOR 21-22

Varmt välkommen!
Skidlärarna i Edsåsdalen