Spårkarta

I Edsåsdalen har folk gått på tur och åkt längd i hundratals år och den traditionen vårdas ömt. Fem små fjälltoppar ramar in dalen, vilket ger möjligheter till ett stort antal spår och leder samt olika utflyktsmål.

Längdspår
Vi preparerar regelbundet längdspåren för klassisk åkning och skating. Spåren går i vindskyddad terräng.  Elljusspåret är vid behov tänt från skymning fram till kl 21.

Turåkning
Fem lättillgängliga fjäll omger Edsåsdalen. Du kan välja olika utflyktsmål varje dag. 15 mil väl märkta leder med raststugor och serveringsstugor på lagom avstånd gör byn till ett omtyckt mål för turåkare. 

NYHET!!!
Nu är byarna i Södra Årefjällen sammankopplade med Årefjällsleden.
Från lördag 20 Feb så har hela södra Årefjällen ett gemensamt spårkort, som gäller i Edsåsdalen, Trillevallen, Ottsjö och Vålådalsområdet!

Ni som redan har ett säsongskort i dessa områden är från lördag uppgraderade till Södra Årefjällskortet utan extra kostnad!!

Det sker mycket jobb på Årefjällsleden, vilken är helt fantastisk att åka., tex från Trillevallen runt Välliste och Grofjället till Edsåsdalen eller om du hellre vill åka mot solen startar du på Årefjällsleden i Edsåsdalen.

Alla orter är anslutna till längdspår.se så man kan se sista körningen via GPS, men vi rekommenderar att du också tittar på vår sida nedan som uppdateras varje morgon.
Spårinformation

Spårkort som gäller för hela Södra Årefjällen
betalas via Swish 123 492 78 93 eller kan köpas i Sportboden.
Du kan också köpa ditt spårkort här 

Priser 20/21:
Dagkort 120kr/pers
Veckokort 400 kr/pers
Säsongkort 700 kr/pers

Alla t.o.m. 15 år åker gratis i våra spår!

Hundar är välkomna i spåren i Edsåsdalen utom i Skogsspåret 6,5 km, förutsatt att de springer på skatedelen.

Kontakt i Edsåsdalen
Tfn 070-227 77 86