Hos oss är det tryggt att bo då Edsåsdalen är en liten fjällby med naturen vid husknuten och vi lägger vikt vid att ha rutiner för att minska risken för smittspridning.

- Vi följer dagligen beslut och rekommendationer från myndigheter och Sveriges regering och därmed uppdaterar vi också löpande våra rutiner och informationen till gäster och personal. Vi håller oss till fakta och det vi vet.

- Alla våra rum på hotellet och alla utom fyra på vandrarhemmet har egen D/WC och det finns stugor där du rår dig helt själv.

Vad gör ni på plats för att minska risken för smittspridning?

- Vi begränsar antalet gäster som kan vistas i lokalerna samtidigt och inför sittningstider i restaurangen samt delar in besök i bastu/pool med olika tider.
- Noggrann handhygien med framför allt tvål och vatten är viktigt för både personal och gäster.
- Det finns handdesinfektionsmedel utställt på alla rum och vid många platser. 
- Vi spritar regelbundet utsatta ställen som kontokortsdragare, offentliga handtag, toaletter mm
- I övrigt gäller att alla, personal och gäster, i hotellet och vandrarhemmet själva tar ansvar för att hålla avstånd, tvätta händerna ofta samt att stanna på rummet när man känner sig sjuk på något sätt.

Vilka rutiner gäller i restaurangen?

- Vi följer gällande rekommendationer och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten (FHM) och Livsmedelsverket.
- Vi serverar våra måltider på bufféer, enligt FHM:s direktiv där följande står att läsa:
Om det är möjligt att låta gästerna beställa och hämta sin mat och dryck själva så är det tillåtet, så länge som det inte leder till trängsel eller köer.
- Handsprit och engångshandskar finns utställt.
- Vi har minskat antalet sittplatser i matsalen från 110 till 50-60.
- Vi inför sittningstider för frukost och middag.
- Vi använder två olika matsalar när vi har många gäster.
- Gäster som tillhör samma sällskap kan sitta 8 personer nära tillsammans. Sedan ska det vara minst en meters avstånd till nästa grupp av gäster.

Vad händer om vi vill avboka vårt boende?
- Avbokningsvillkoren skickas till dig som bilaga i samband med bekräftelsen av bokningen.
- Om du blir sjuk kan du avboka utan kostnad om du köpt vårt avbeställningsskydd och om du har ett giltigt sjukintyg. Det kostar 150 kr per person vid hotellbokning eller 300 kr per stuga oberoende av vistelselängd. Det innebär att du i vissa fall kan avboka intill dagen före ankomst.

Kommer det nya restriktioner eller beslut från Regeringen eller Folkhälsomyndigheten som har samband med Covid-19 och som påverkar din bokning hos oss så kan du göra en ombokning innevarande säsong utan kostnad. För att boka av närmare än 30 dagar före ankomst krävs avbeställningsskydd och läkarintyg.
Här kan du läsa om våra bokningsvillkor.