Renfjället, Lillvalen, Välliste, Grofjället, och Hållfjället - fem lättillgängliga fjäll omger Edsåsdalen. Du kan välja olika utflyktsmål varje dag. 15 mil väl märkta leder med raststugor och serveringsstugor på lagom avstånd gör byn till ett omtyckt mål för turåkare.

Rundturer 
Turförslag finns i guiden Fjällupplevelser på skidor.
För att du lätt skall kunna välja en tur som passar dig är lederna svårighetsgraderade och märkta med uppskattad tidsåtgång, längd samt höjdskillnad. Ett nytt och tydligt skyltsystem gör lederna lätta att följa. Varje led har ett eget nummer. Lednumret finns både på kartan och ute i naturen.

NYHET!!!
Nu är byarna i Södra Årefjällen sammankopplade med Årefjällsleden.
Från lördag 20 Feb så har hela södra Årefjällen ett gemensamt spårkort, som gäller i Edsåsdalen, Trillevallen, Ottsjö och Vålådalsområdet!

Ni som redan har ett säsongskort i dessa områden är från lördag uppgraderade till Södra Årefjällskortet utan extra kostnad!!

Det sker mycket jobb på Årefjällsleden, vilken är helt fantastisk att åka, tex från Trillevallen runt Välliste och Grofjället till Edsåsdalen eller om du hellre vill åka mot solen startar du på Årefjällsleden i Edsåsdalen.

Alla orter är anslutna till längdspår.se så man kan se sista körningen via GPS, men vi rekommenderar att du också tittar på vår sida nedan som uppdateras varje morgon.
Spårinformation