Fjällmaratonleden
Stigning: 2357 m | Längd: 42,4 km

Häftigaste turen för fjällrävar och topplöpare.
Gå, lunka eller löp, hela eller delar av världens kanske tuffaste – men också vackraste maratonlopp. Längs slingrande stigar, på spänger, över porlande bäckar, rötter och sten, genom skog och över kalfjäll. En tur med vida vyer över hela Södra Årefjällen.

Väljer du att gå delsträckor kan du starta i Edsåsdalen, Trillevallen, Ottsjö eller Vålådalen. För att komma tillbaka till utgångspunkten tar du samma väg tillbaka eller någon av de numrerade rundturer som du tangerar. Eller så bokar du boende vid delmålen och delar upp turen på flera dagar.

Leden ingår inte i våra rundturer och är därför inte markerad med nummerskyltar och pilar utan med träskyltar. Ta med karta och kompass.

Packa löparryggsäcken med förstärkningsplagg, extra energi och en vattenflaska som du kan fylla på i en porlande fjällbäck. Meddela vart du planerar att ta vägen för dagen och se fram emot vildmarkskänsla och fantastiska fjällvyer.

Spång som läggs ut på myrmark och annan mark som ofta blir lerig är bekvämt för dig som springer – men skyddar också marken mot slitage. Håll dig till spången så gott det går och undvik helt leder som är väldigt blöta när det varit regnigt väder. Och om du ser ren på vägen – undvik att störa dem och välj en annan väg än rakt igenom flocken.