Barnen trivs i Edsåsdalen
Barnvänligheten är en av de främsta anledningarna till att våra gäster väljer Edsåsdalen. Backarna är lätta och det är inte svårt att hitta i skidområdet. Allt boende ligger nära backarna, det är ski in-ski out i hela byn. Både på kalfjället och i den glesa skogen brukar barnen göra egna banor med velodromkurvor och hopp. Det blir deras egen vintervärld där de leker i timmar. Edsåsdalen är en som en stor vit lekstuga med naturen utanför stugknuten. Det är bara att öppna dörren så har man en snödriva att leka i.

Barnområdet i Köjabacken
Barnbacken och lekområdet ligger intill Köjagården och vandrarhem Renfjällsgården. Familjerna som bor i stugor tar Hedungsliften och åker skidor hit eller lånar en blå byspark, som utgör Edsåsdalens lokaltrafik. Här vid Köjabackens barn- och nybörjarområde finns värmestuga, toaletter och knapplift. Området är avskilt från det övriga pistsystemet, vilket minimerar genomfartsåkning.

Sagospåret
Spännande för de mindre barnen. Ett enkelt och kort längdskidspår som börjar längst ner i Köjabacken. Det går bra att promenera i spåret också. Turen börjar med en portal och sedan är stigen väl skyltad. Det är busenkelt att färdas här och på vägen möter du skogens djur och andra fantasifigurer. 
På vägen kan du hitta guldklimpar som du kan byta ut mot en överraskning i Edsåsdalens sportbod.