Edsåsdalens fjällvärld är en sagolik plats för barn och deras första fjälläventyr. Dalen erbjuder många fina vandringar som passar stora som små. Turerna varierar i längd från några hundra meter till 6-7 kilometer. Läs mer i vår guide Fjällupplevelser till fots.

Här finns en sagostig och andra roliga aktiviteter att göra när kvällen kommer. Mörkret håller sig borta under natten och det magiska ljuset som nämns i Dunderklumpen infinner sig. I Edsåsdalen finns fjälljordbruk, så var inte förvånad om ni träffar getter, får eller kossor på fjällsluttningen.

Några av våra tips för barnen är:

Sagostigen
där ni går i guldletande Gullfinns fotspår genom skäggskogen, fågelberget, solmyren på vägen till Gullfinns läger. Alltid öppen.

Konst(ig) stig 
som är en stig och konstinstallation som tar er upp 800 m på fjällsluttningen genom konstverk och installationer som hela tiden utvecklas. 
Start vid Hedungs Gård i Edsåsdalen. 

Barnens Ateljé
är utomhus och en del av konststigen och där är alla välkomna att skapa och måla, allt material finns. 
Barnens ateljé öppnar i samband med konststigen om det är möjligt med hänsyn tagen till coronapandemin och kommer sedan vara öppen några lördagar under sommaren. Datum och tider publiceras löpande.

Ekorrberget
En lekplats i naturen med en lätt hinderbana strax innan vändplan i Dalen, med grillplats. Alltid öppen. Ekorrberget ligger bredvid Edsåsdalens nya utegym.

Stårsta Gård
Besök djuren i ett litet fjälljordbruk. Här finns bland annat fjällkor, får, grisar, getter, ankor och höns att titta på.

Bada i Hensjön
Gå eller ta bilen till Hensjön där det finns badbrygga, en långgrund strand samt vindskydd med grillplats. Båt med flytvästar finns att hyra hos Köjagården eller Ica Undersåker.

Vildmarksliv i en fjällcamp
Besök vår fjällcamp Lyckans läger som ligger drygt 5 km från byn vid Lilla Offsjön. Hit kan du göra en dagsutflykt eller varför inte övernatta i en av stugorna som finns där.

Lundhags minimaraton
Söndagen den 1 augusti. Det finns två distanser, en 800 meter och en 1200 meter. Banorna går i området kring Sagostigen i Edsåsdalen och är väl utmärkta. Mer info här.

Utflykter i närområdet
Åre

Ta en tur till Åre och åk upp på berget med någon av liftarna som är öppna. På toppen kan du fika i STFs toppstuga.

På Åre torg finns en pumptrackbana där du kan låta barnen prova att cykla, åka skateboard eller prova något annat sätt att leka i banan.

Vålådalen
Naturum

Café med cykeluthyrning

Ottsjö
Rid islandshäst