Edsåsdalens fjällvärld är en sagolik plats för barn och deras första fjälläventyr. Dalen erbjuder många fina vandringar som passar stora som små. Turerna varierar i längd från några hundra meter till 6-7 kilometer. Läs mer i vår guide Fjällupplevelser till fots.

Här finns en sagostig och andra roliga utflykter för en barnfamilj:

 

Sagostigen
där ni går i guldletande Gullfinns fotspår genom skäggskogen, fågelberget, solmyren på vägen till Gullfinns läger. Start nedanför Köjagården. Alltid öppen.

Konst/ig) stig med Barnens Ateljé
Konst(ig)-stigen sträcker sig utefter en stig 900 m upp mot Renfjället och under en vandring på stigen kan allehanda konstverk utförda av barn, amatörer och etablerade konstnärer ses.
Start vid Hedungs Gård. 200 m till parkering vid vändplan. Öppet från den 3 juli - 10 oktober

Barnens Ateljé är en del av konststigen. Här får barn utomhus måla och skapa sina egna konstverk. Aktiviteten öppnar i samband med konststigen om det är möjligt med hänsyn tagen till coronapandemin och kommer sedan vara öppen lördagar med självbetjäning.
Datum och tider publiceras löpande på Edsåsdalens hemsida.

Ekorrberget
En lekplats i naturen med en lätt hinderbana strax innan vändplan i Dalen, med grillplats.
Alltid öppen.

Öppen gård
Besök Stårsta gård med fjällkor, getter, ankor, höns, katter, hundar mm.
7/7 – 4/8 onsdagar kl 14
500 m öster om Köjagården. Anmälan till Köjagården dagen före.
Mer info här

Bada i Hensjön
Bilväg till Hensjön där det finns badbrygga, en långgrund strand samt vindskydd med grillplats. Båt med flytvästar finns att hyra hos Köjagården eller Ica Undersåker.
Fortsätt förbi vändplan i Dalen och in vidare på grusvägen rakt fram.

Lundhags minimaraton
Söndagen den 1 augusti. Det finns två distanser, en 800 meter och en 1200 meter. Banorna går i området kring Sagostigen i Edsåsdalen och är väl utmärkta. Mer info här.

Utflykter i närområdet
Åre 23 km

Ta en tur till Åre och åk upp på berget med någon av liftarna som är öppna. På toppen kan du fika i STFs toppstuga. Och många andra sportaktiviteter finns i Åre by

Vålådalen
Naturum

Ottsjö
Rid islandshäst