Edsåsdalens fjällvärld är en sagolik plats för barn och deras första fjälläventyr. Dalen erbjuder många fina vandringar som passar stora som små. Turerna varierar i längd från några hundra meter till 6-7 kilometer. Läs mer i vår guide Fjällupplevelser till fots.

Här finns ett sagospår och massor av roliga aktiviteter att göra när kvällen kommer. Mörkret håller sig borta under natten och det magiska ljuset som nämns i Dunderklumpen infinner sig. I Edsåsdalen finns fjälljordbruk, så var inte förvånad om ni träffar getter, får eller kossor på fjällsluttningen.

Några av våra tips för barnen är:

Sagospåret 
där ni går i guldletande Gullfinns fotspår genom skäggskogen, fågelberget, solmyren på vägen till Gullfinns läger. Alltid öppen.

Konst(ig) stig 
som är en stig och konstinstallation som tar er upp 800 m på fjällsluttningen genom konstverk och installationer som hela tiden utvecklas. 
Start vid Hedungs Gård i Edsåsdalen. 

Barnens Ateljé
är utomhus och en del av konststigen och där är alla välkomna att skapa och måla, allt material finns. 

Ekorrberget
En lekplats i naturen med en lätt  hinderbana strax innan vändplan i Dalen, med grillplats. Alltid öppen.

Stårsta Gård
Besök djuren i ett litet fjälljordbruk. Här finns bland annat fjällkor, får, grisar, getter, ankor och höns att titta på.

Bada i Hensjön
Gå eller ta bilen till Hensjön där det finns båtar och en långgrund strand, vindskydd med grillplats.Båt finns att hyra på Köjagården eller Ica Undersåker.

Vildmarksliv i en fjällcamp
Besök vår fjällcamp Lyckans läger som ligger drygt 5 km från byn vid Lilla Offsjön. Hit kan du göra en dagsutflykt eller varför inte övernatta i en av stugorna som finns där.

Ta en tur till Åre och åk upp på berget med någon av liftarna som är öppna. På toppen kan du fika i STFs toppstuga.

På Åre torg finns en pumptrackbana där du kan låta barnen prova att cykla, åka skateboard eller prova något annat sätt att leka i banan.