Turåkning

Med knarrande skidor genom Jämtländskt vinterland

”Roligt om vintern på skidorna glida i milsvida fjäll…” Du kanske känner igen citatet från Paul Sahlins kända Jämtlandsbonad som klär väggarna i många fjällstugor. Och visst är det något alldeles speciellt med att glida på de breda, stålkantade skidorna genom snötyngda skogar. Du banar din egen väg, i egen takt, dit tanken för dig. Njutbart, fridfullt och oerhört rogivade.

I Edsåsdalen finns fantastiska möjligheter till varierad turåkning, både i vindskyddad skogsterräng och på vidsräckta högfjäll. Med de lite bredare, stabila skidorna på fötterna är det lätt att ta sig fram på de allra flesta ställen.

I Edsåsdalen har vi ett antal leder som är tydligt skyltade för turåkning och samlade i en gratis guide men du kan såklart även ta med dig karta och kompass och följa övriga, kryssmarkerade vinterleder på fjället. I området finns flera fina toppar att bestiga om äventyrslusten är stor, här finns också mysiga vindskydd och stugor att rasta vid längs turen – ved håller vi tillgodo med så det är bara att plocka med sig vad magen behagar och ge sig iväg!

Fakta om turåkning

Antal preparerade turspår: 5
Spåravgift: Ja

Skiduthyrning

Carving, twintip, snowboard, telemark, tur & längd - hyr din utrustning i Edsåsdalens lilla sportbod i hjärtat av byn. För barnfamiljen finns även fjällpulkor, lekpulkor och snowracers för lekfulla vinterstunder.

Längd- & turskidskola

I Edsåsdalen har vi skidskola för längd- och turskidor med duktiga instruktörer som ger dig grymma tips, härliga upplevelser och kul i spåren! Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken för att få ut mer av din åkning - vi skräddarsyr lektioner utifrån dina önskemål.