Topptur i vidsträckt högfjällsmiljö

För egen kraft mot nya toppar

I Edsåsdalen hittar du fina topptursmöjligheter framför allt omkring Renfjällets vackra högfjällsmiljö. Åken är inte de längsta men naturen, lugnet och vyerna över fjällvärlden gör det väl värt att ta sig upp till toppen på 985 m.ö.h.

Renfjället är det mest lättillgängliga stället för topptur i Edsåsdalen. Hit tar du dig enklast genom att tolka upp från Ravinbanan till dalstation av Renfjällsliften. Självklart kan du välja att gå hela sträckan från byn till Renfjället men det är bitvis ganska platt över myrarna.

Uppe på Renfjället följer du den kryssmarkerade vinterleden som tar dig längs med kanten av Solgrytsbacken, upp förbi toppstation av liften och, om du önskar, vidare mot själva toppen av Renfjället. Från liften till toppen är det relativt platt och mödan här lönar sig främst i njutningen av att ta sig till toppen, snarare än branta åk. Området till öster om liften är fint för friåkning, här kan du hitta flera olika linjer i böljande högfjällsmiljö.

Med rätt utrustning, lite extra energi i ryggsäcken och ett lugnt temo får du garanterat en fin tur på fjället!

Topptur i Edsåsdalen

Renfjällets topp: 985 m.ö.h.
Åk: Öster om Renfjällsliften
Transport till Renfjället: Tolkning

Skidbackar, liftar & längdspår

I Edsåsdalens skidområde har vi 5 liftar och 13 familjevänliga nedfarter. I vårt spårsystem för längdskidor hittar du 8 olika spår som stäcker sig över totalt 68 km både i skyddad skogsterräng och vacker högfjällsmiljö.

Pistkarta över Edsåsdalen

I Edsåsdalens trygga och familjevänliga skidsystem finns 5 liftar och 13 nedfarter. Bland pisterna hittar du 2 gröna, 1 grön/blå, 7 blå, 1 röd samt 2 ski routes som kommer att skyltas upp till vintersäsongen 22/23.

Skiduthyrning

Carving, twintip, snowboard, telemark, tur & längd - hyr din utrustning i Edsåsdalens lilla sportbod i hjärtat av byn. För barnfamiljen finns även fjällpulkor, lekpulkor och snowracers för lekfulla vinterstunder.

Liftkort & öppettider

Priser och öppettider för Edsåsdalens skidsystem vintersäsongen 22/23 kommer under hösten.

Alpin Skidåkning

Edsåsdalen är en genuin skidanläggning där backar och liftar är en naturlig del av den lilla fjällbyn. Här finns inga stora anläggningar, obefintliga liftköer och framför allt ingen stress.

Längdåkning

Edsåsdalens spårsystem för längdskidåkning bjuder på snälla skogsspår, elljusslingor med konstsnö för tidiga träningsrundor och långa kuperade slingor i vacker högfjällsmiljö. Den vackra Älgbergsrundan är den kanske mest omtalade turen bland både njutningsåkare och elit.

Topptur

I Edsåsdalen hittar du fina topptursmöjligheter framför allt omkring Renfjällets vackra högfjällsmiljö. Åken är inte de längsta men naturen, lugnet och vyerna över fjällvärlden gör det väl värt att ta sig upp till toppen på 985 m.ö.h. 

Turåkning

I Edsåsdalen finns fantastiska möjligheter till varierad turåkning, både i vindskyddad skogsterräng och på vidsräckta högfjäll. Med de lite bredare, stabila skidorna på fötterna är det lätt att ta sig fram på de allra flesta ställen.

Alpin skidskola

I Edsåsdalen har vi en liten flexibel skidskola där vi gemesamt i grupp eller privat hjälper dig ha kul på skidor! Utifrån nivå och erfaranhet lägger vi upp skidskolan för att du ska lära dig så mycket som möjligt.

Längd- & turskidskola

I Edsåsdalen har vi skidskola för längd- och turskidor med duktiga instruktörer som ger dig grymma tips, härliga upplevelser och kul i spåren! Lär dig åka från grunden eller vässa tekniken för att få ut mer av din åkning - vi skräddarsyr lektioner utifrån dina önskemål.