• Jakt

Jakt i närheten av Edsåsdalen

Jämtländsk jakt när den är som bäst – Jakt i närheten av Edsåsdalen

Vi pratar gärna jakt!

Är du ute efter ett nytt jaktäventyr eller jakt i närheten av Edsåsdalen, så tveka inte att kontakta oss. Vi erbjuder erfarna guider och sätter ihop ett paket efter dina önskemål.

Geografisk: Här beror det lite på vad du har för önskemål. Troligtvis blir det i våra närområden i Jämtland och inte just i Edsåsdalen.

Jakt i närheten av Edsåsdalen erbjuder bl.a:

  • Ripjakt med stående fågelhund
  • Älgjakt
  • Fjällripa vintertid med kula
  • Bäverjakt

Behöver din jakthund vård?

Djursjukhuset Östersund

Åre djurklinik

Jakt

Kontakta oss

Johan Pettersson

Marknadschef, jägare och guide.

Edsåsdalen Turism AB

070-541 80 89

Barn

Barn i Edsåsdalen

Edsåsdalens fjällvärld är en sagolik plats för barn och deras första fjälläventyr. Dalgången erbjuder många fina vandringar och snäll vildmark som passar stora som små. Här finns även kulturfyllda äventyr och skogens överfulla skafferi att ta del av.
Vandring

Vandra i vackra Edsåsdalen

Edsåsdalens fjällvärld är en sagolik plats för stora och små vandringsäventyr. Den lilla fjällbyn ligger i en lugn dalgång och omges av flera fjälltoppar som är fina att bestiga. Längs de välskyltade lederna finns vindskydd och raststugor med eldplatser för välförtjänta pauser.

Löpning

Edsåsdalens natur bjuder in till löpning i vacker, lättillgänglig fjällterräng. Du kan nyttja samtliga av våra vandringsleder även med löparskor på fötterna och välja korta eller mer utmanande turer som tar dig från djupa dalar till höga toppar.
Cykling

Cykling

Mountainbike, downhill, landsväg eller hederlig gammal damcykel? Idag finns många varianter att välja mellan när det kommer till cykling. I Edsåsdalen hittar du lättsamma äventyr med cykel - vill du nå högre höjder har vi flera grannar där det vimlar av stigar och banor.
Fiske

Fiske

I våra sjöar kring Edsåsdalen finns de fina fjällfiskarna öring och röding. Här är endast spöfiske är tillåtet - torrflugefiske och haspel med små spinnare brukar fungera bra, liksom trolling eller dragrodd. Bäckmete med långspö är en populär sysselsättning när bäcköringen nappar.
Fiske

Hyra Båt

Hensjön är en vackert belägen sjö som ligger inbäddad sydväst om Renfjället. Här finns möjlighet att hyra båt för att ge sig ut på sjön för att fiska öring och röding eller bara ta en skön roddtur.
Jakt

Jakt

Vi pratar gärna jakt! Är du ute efter ett nytt jaktäventyr så tveka inte att kontakta oss. Vi erbjuder erfarna guider och sätter ihop ett paket efter dina önskemål.
Sagostigen

Sagostigen

Sagostigen är ett spännande äventyr för små besökare där ni hälsar på hos skogens djur och går på jakt efter Gullfinns guld. Guldstänkta djur längst vägen leder fram till Gullfinns läger och har ni tur kanske det finns guldklimpar i hans kista!
barn

12 tips för barn i fjällen

Här har vi samlat 12 av våra bästa tips för en skön semester med barn i Edsåsdalen. Lätta vandringar, mängder av bär, sköna badplatser och båtar att hyra, spännande sagostigar och inte minst Nordcirkus som slår upp portarna för cirkusskola!
Nordic soundscapes

Nordic Soundscapes

Den 23–25 september när fjällen är som vackrast är det åter dags för körstämma och musikfest i Edsåsdalen. Byn sjuder av workshops, konserter, open stages och dans under ledning av några av Sveriges främsta musiker och pedagoger.
Tolkning

Tolkning Renfjället

På Renfjället hittar du några av våra finaste nedfarter i vacker högfjällsmiljö, här finns också restaurang Vita Renen som är väl värd ett besök. Från Edsådalens by till Renfjället går inga liftar utan du tar dig upp genom att tolka.