• Längdåkning
  • Topptur
  • Alpin skidåkning
  • Hundspann

Riktiga fjällupplevelser sedan 1920

Edsåsdalen. En levande fjällby med lättillgänglig vildmark.

  • Längdåkning

Riktiga fjällupplevelser sedan 1920

Edsåsdalen. En levande fjällby med lättillgänglig vildmark för stora & små äventyr.

Välkommen till Edsåsdalen

Edsåsdalen är en liten fjällby i Södra Årefjällen, en mil söder om Åre (fågelvägen) och 8 km väster om Undersåker. Hos oss är vildmarken snäll och lättillgänglig. Vi erbjuder boende på Köja Fjällhotell och på annexet Renfjällsgården, i byn finns även många privata stugor att hyra. Edsåsdalen är knutet till Södra Årefjällens ledsystem med över 40 mil skidspår och leder och vi har 13 nedfarter och 5 liftar i vårt lekfulla och familjevänliga alpinsystem.

Nyhet! Köp spår- & liftkort i vår webbshop.

Vintersäsongen 23/24 köper du ditt lift- och spårpass online!

I år köper du ditt spår- och liftkort i vår webbshop – smidigt och enkelt! Du får bekräftelse direkt till din telefon och hämtar ut ditt plastkort hos oss i Edsåsdalen. Även skidskola bokar du nu via webbshoppen samt köper gym- och poolinträde. Frågor? Hör av dig till oss på telefon eller mail. Vi ses i vinter!

Längdåkning

Boende i Edsåsdalen

När du anländer till Edsåsdalen ligger Köja Fjällhotell på vänster sida av vägen i hjärtat av byn. Vårt annex Renfjällsgården hittar du strax nedanför på andra sidan Köjabacken. Allt vårt boende har ski-in/ski-out läge för både längd, tur, topptur och utförsåkning. Vi erbjuder även djurtillåtna rum.

Hotell

Köja Fjällhotell

På Köja Fjällhotell erbjuder vi mysiga hotellrum och lägenheter. I direkt anslutning till receptionen finner du en öppen spis där du kan slappna av efter en dag på fjället. Restaurang och bar med tillhörande terrass i söderläge finns i huvudbyggnaden. Under 2022 har stora delar av vårt hotell renoverats och till vinter invigs ett helt nytt gym samt nya omklädningsrum för pool- och bastuområde.

Sporthotellet

Renfjällsgården

Renfjällsgården som är ett annex till Köja Fjällhotell ligger 200 m från hotellet. På Renfjällsgården erbjuder vi självhushåll i två- och fyrbäddsrum där de flesta har egen dusch och WC. På markplan finns ett storkök med tillhörande matsal. sällskapsrum och brasrum. Frukost, lunch och middag går att köpa på Köjagården och även lakan och städning kan läggas till mot en extra kostnad.

Aktuellt

Vandring, fiske, skidåkning, skoter eller löpning. I Edsåsdalen finns gott om aktiviteter och sportsliga evenemang för stora och små. Men här bubblar också kulturlivet och det finns konst, musik och kulturella evenemang under många av årets månader att njuta av!

Något för alla årstider

I Edsåsdalen finns det små och stora äventyr att ta del av – sommar eller vår, höst eller vinter. Under den kalla delen av året kan du njuta av utförsåkning i vårt familjevänliga skidområde eller åka längd- och turskidor i spåren som är sammankopplade med Södra Årefjällens 40 mil långa system. Vi har en egen skidskytteanläggning i anslutning till ett lättåkt elljusspår på 3,5 km och VÄSEKS skoterleder ansluter till byn för den som är skotersugen.

Under barmarksäsongen erbjuder vi framför allt vandring, fjällöpning och fiske kryddat med skogens eget rika skafferi med svamp och bär. Edsåsdalen är en trygg plats för små äventyrare och du hittar alltid bra alternativ för barn i de aktiviteter vi erbjuder.

  • Familjevänligt & tryggt
  • Snäll, lättillgänglig vildmark
  • Levande fjällby med hjärta för besökare
  • Lugn & avslappnad miljö

”Ett jättetrevligt ställe perfekt för barnfamiljer. Känsla av tid och stressfrihet!”