Tur- och längdåkning
Edsåsdalens längdspår startar vid hotellet och ger goda möjligheter till motion och gruppaktiviteter. Turmöjligheterna i Edsåsdalen är fantastiska med många bra rundturer som tar er ut i orörd fjällmiljö och som kan varieras utifrån väder. 

Skidskytte
I Edsåsdalen finns en skidskyttearena där vi gärna skapar företagsarrangemang. På ett lekfullt sätt skapar vi en lagtävling med en kort skidtur på skogsskidor, liggande skytte på vallen och eventuella straffrundor. Vi ger er möjligheten att koppla samman arrangemanget med en föreläsning av någon av våra stora skidskyttestjärnor. Bredvid skidskyttearenan har vi en kåta där vi kan serverar varm dryck eller en måltid i samband med arrangemanget.
Målet med aktiviteten är att ha roligt och för att avdramatisera tävlingsförfarandet kan vi lägga in olika bedömningsalternativ för att även laganda och glädje skall ge resultat.

Vesseltur till Renfjället och Vita renen
Beroende på intresse samlar vi skidåkare, vintervandrare och dalgångare på kalfjället för en lunch eller middag på fjällrestaurangen Vita Renen. Vi transporterar upp alla i skoterkälkar och de med skidor på fötterna får tolka. Väl uppe på fjället ordnar vi kalfjällsrace med snowracer eller en tävling att bygga den mysigaste snögropen. Denna aktivitet skapar möjlighet för alla i gruppen, både skidåkare och icke skidåkande att komma upp på kalfjället och njuta av utsikten.

Utförsåkning
Pärlorna är skidåkningen på Renfjället och vår funpark som slingrar sig ner i en naturlig ravin. Liften upp på Renfjället skapar möjlighet till fin skidåkning på kalfjället. Backarna är i övrigt utmärkta för att prova nya tekniker som telemark, snowboard eller hopp- och railteknik. 

Kälkåkning
I anslutning till Hotell Köjagården startar vår kälkbacke med doserade kurvor och publikvänliga platser. Kälkåkning är en aktivitet som passar bra för ett kortare utomhusarrangemang. Här kan vi ordna lagtävlingar och det är inte alltid först ner som vinner.

Hundspann
I samarbetet med Hundspann i Åredalen erbjuder Edsåsdalen hundspannsturer på fjäll med möjligheten att köra själv. Hundspannsturerna sker i riktig vildmark, i skogen och på kallfjället. Som företag kan ni välja om ni vill vara ute en halvdag eller heldag och om ni vill att vi ordnar lunch under turen.

Vintervandring
Vandra i fjällskog bland snötyngda träd. Edsåsdalens natur korsas av skidspår, skidbackar och vintervandringsspår. Vintervandringsspåren kör vi upp så att ni kan ta er ut i naturen utan skidor. Snöskor finns att hyra om ni vill vandra offpist.

Fiske
Att fiska genom ett hål i isen är exotiskt för många. Här får du verkligen uppleva den svenska fjällvärlden. I Edsåsdalen sker fisket i våra fjällsjöar. Arrangemanget kryddas av resan ut som kan ske på skidor eller med skotertransport. I anslutning till fisket serverar vi varmdryck och eventuella måltider. Är ni en mindre grupp kan ni bo en natt i vårt fiskeläger vid Offsjöarna. Grilla fångsten över elden och tag en bastu i vår vedeldade bastu vid strandkanten.

Skoterturer
Edsåsdalen har en restriktiv syn på skoterkörning i dalen. Fantastiska skoterturer erbjuds istället i samarbete med Anariset AB som kör turer i Anarisfjällen 2 mil från Edsåsdalen. Dessa turer går i en fantastisk fjällmiljö. De turer som erbjuds är en korttur på ca 2 timmar, halvdagarstur och heldagarstur.

Toppturer med fjällkunskap
Edsåsdalen erbjuder lättillgängliga fjäll att prova stighudar och telemarksskidor på. Tillsammans med en guide kan vi ta er till dalens smultronställen. Samtidigt får ni en djupare inblick i hur man tar sig fram i fjällen säkert med vägval, utrustning och åtgärder vid dåligt väder.