boka@edsasdalen.se
Boka online
Val av boendeform i nästa steg. Samtliga priser är STF medlemspriser.

Smakrik fjällupplevelse - en matweekend med jämtländska smaker

10 - 12 mars 2017. Smakriket Jämtland är vida känt för sina fina råvaror, erkänt kunniga tillverkare och inte minst alla fantastiska restauranger och kockar som finns här. Under ledning av vår restaurangchef Robert Adsten kommer ni få vällagade middagar som bjuder på något av det bästa som finns här i Jämtland. Det mesta som serveras är naturligtvis närproducerat, ekologiskt och det som i Roberts ögon definierar smakriket Jämtland. På dagarna njuter ni av våra vackra fjäll, går på tur, tar en motionsrunda i spåren eller varför inte ta er upp till kalfjällsliften på Renfjället? Under eftermiddagen passar kanske ett besök i pool och bastu bra innan ni slår er ner till dukat bord där Robert kommer berätta en hel del om maten, var den kommer ifrån och hur den tillverkas. Samtliga viner som serveras under helgen är utvalda av sommelier och dryckesexperten Ann Svensson. Ann har över 20 års erfarenhet som sommelier, driver företaget Smakrådet och skriver varje vecka om drycker i Länstidningen i Jämtland. Under lördagskvällen håller Ann även i en whiskeyprovning för de som vill.

Meny under helgen

FREDAG 10 MARS
Välkomstdrink - Krustader med hjortron och chevré från Skärvångens Bymejeri
Vin: Sav, mousserande björksavsvin från Edshöjden, Jämtland

Middag
Rökt Älghjärta från Hedmans Delikatesser i Strömsund med pepparrotscrème
Vin: Kleine Zalze, Pinotage, Sydafrika

Stekt rödingfilé från Landön med messmörssås och pressad mandelpotatis
Vin: Santa Carolina Reserva, Sauvignon Blanc, Central Valley, Chile

Ostar från Jämtland
Vin: Kleine Zalze, Pinotage, Sydafrika

LÖRDAG 11 MARS
Välkomstdrink - Snittar med gravad röding
Vin: Cava

Middag
Varmrökt röding med romsås, rödingen från Landön och rökt hos Åre fisk & Rökeri i Järpen
Vin: Chalk Hill Blue, Riesling och Gewürztraminer, South Australia, Australien

Stekt renfransyska med kantarellsås, svartvinbärsgelé och rostade rotsaker
Vin: Bardón Reserva, Tempranillo, Rioja, Spanien

Hjortronkaka med lättvispad grädde
Vin: Moscatel Oro Floralis, Muscatel, Spanien

Whiskeyprovning med Ann Svensson kl.19.30
Varje morgon serveras en stor frukostbuffé, ingår. Mellan klockan 11.00-17.00 dukar vi upp vår populära våffelbuffé - ät så många våfflor du vill, betalas på plats. Lunch äter du i vår restaurang på Köjagården, på anrika fjällstationen Vita Renen uppe på kalfjället eller tar med egen matsäck på utflykten. Lunch ingår ej i paketpriserna. Vinpaket och whiskeyprovning bokas och betalas på plats, naturligtvis finns alkoholfria alternativ för den som så önskar.
Val av boendeform görs i nästa steg. Samtliga priser är STF medlemspriser.