Dagtur Offsjöarna 
De vackert belägna små fjällsjöarna Stora och Lilla Offsjön är ett trevligt utflyktsmål även för den som inte fiskar. Offsjöarna ligger i ett stort vildmarksområde med lättillgängliga fjällryggar och toppar, myrar, småbäckar och tjärnar och vid vackert väder kan man med fördel ta sig ett dopp i det friska och rena vattnet.

Vid Lilla Offsjön och vid inloppet till Stora Offsjön finns vindskydd med eldstad där man kan rasta.Genom att färdas med båt över Offsjöarna och sedan vandra längs med Ygelån når man även Ygeln, en liten fjälltjärn 2 km från Stora Offsjön.  

Man kommer till Offsjöarna längs en vandrings- och cykelled med lätt stigning, tills man når trädgränsen där vägen planar ut. Det går utmärkt bra att dra en cykelkärra med plats för barnen. Längs vägen finns vid ca 3 km en rastplats vid en bäck och ett vindskydd med eldstad. 

För att klara en dagstur till Offsjöarna behöver du ha normalgod kondition och vattentäta skor.Du behöver ingen stor packning, bara en liten säck för mellanmål och regn- eller värmeplagg. Och en liten kåsa så att du kan dricka vatten ur bäckarna när du blir törstig. 

Svårighetsgrad: Turen är lätt och klaras av de flesta. 
Längd: ca 5,5 km enkel väg till Lilla Offsjön.